hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UNICEF Sözcüsü Elder'den İsrail'e tepki: ''Bu insanlık onurunun reddidir''

    KAYNAKCNN TÜRK

    UNICEF sözcüsü James Elder 3 ay aranın ardından yeniden Gazze'ye gitti. Tanık olduklarını CNN International'a anlatan Elder, yaşam mücadelesinin zorluğuna dikkat çekti, çocukların ilaçsız tedavi edildiğini, acı çektiklerini anlattı. "Bu savaş çocuklara karşı bir savaş" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UNICEF SÖZCÜSÜ İSRAİL'E BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ

    Gazze'ye 3 ay sonra yeniden giden BM Çocuklara Yardım Fonu sözcüsü James Elder CNN International'a orada gördüklerini anlattı;

    UNICEF Sözcüsü Elderden İsraile tepki: Bu insanlık onurunun reddidir

    ''Geçen gün hastanenin önünde bir kadın gördüm, benimle gözyaşları içinde konuştu. Bir füze evine vurmuş, kocasını kaybetmiş. 2 çocuğu vardı ve sadece bir çadır için yalvardı. Bu insanlık onurunun reddidir. İnsanlar tüm olanlara rağmen bu kadar çok çocuğun öldürülmesini meşrulaştırıyorlar.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DURUMUN 3 AY ÖNCEKİNDEN DAHA DA KÖTÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

    Elder, ''Salı günü Mescid-i Aksa Hastanesi'ndeydim... Doktorlar uzuvları eksik, korkunç yanıkları olan çocukların üzerinde yürüyordu. Acilen dışarıda tıbbi müdahaleye ihtiyaçları var ama alamıyorlar. Ve eğer bunu başaramazlarsa ölecekler.'' şekline konuştu.

    "TEK BİR UMUT VAR O DA ATEŞKES"

    Elder çocukların ilaçsız tedavi almaktan zorunda kaldığını kaydetti. "Tek bir umut var o da ateşkes" dedi.

    ''İnsanların ateşkes beklerken yer değiştirmesi çok acı bir şey. Burada insanların düşünebildikleri tek şey ateşkes. İnsanları hayatta tutan tek şey bu umut. Kadınlar "Kocamı kaybettim, bir çocuğumu kaybettim, çocuklarımı kaybettim. Evimi kaybettim. Tek kalan şey umudum." diyor. Burada insanların tek sahip olduğu şey ateşkes umudu.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow