hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'dan Rusya'ya 50 İHA'lı saldırı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna, Rusya'ya 50 insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. 26'sı Belogrod olmak üzere 8 bölgede patlamalar yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı saldırıları doğruladı, "3 trafo bir yakıt tesisi hasar aldı" açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna, Rusya'da 8 bölgeye hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Atılan 50 insansız hava aracı böyle patladı. Kiev, bir yakıt deposunu ve elektrik trafo merkezlerini hedef aldığını duyurdu.

    Ukraynadan Rusyaya 50 İHAlı saldırı

    Rusya Savunma Bakanlığı ise hava araçlarının imha edildiği anları paylaştı. Ukrayna'nın saldırılarında Moskova dahil 8 bölgenin hedef alındığını söyledi. En az üç trafo ve bir yakıt depolama tesisi hasar gördü ve alev aldı ifadeleri kullanıldı. Saldırının ardından Kardimovsk Valisi açıklama yaptı. “Sabah saat iki civarında, bir saldırı sonucu petrol deposunda yangın çıktı. Ben sahadayım, tüm operasyonel hizmetler de sahada, çalışıyoruz. Herkesi sakin olmaya çağırıyorum. Durum kontrol altında. Herhangi bir provokasyona kanmayın.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukraynadan Rusyaya 50 İHAlı saldırı

    Saldırılar tam da ABD'nin Ukrayna'ya yardım paketini onaylamasının ardından gerçekleşti. Ukrayna son aylarda Rusya'ya yönelik saldırılarını artırmış, enerji altyapısını hedef alan saldırılar düzenliyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow