Türkiye’nin 15. Gazze İyilik Gemisi, Mısır El-Ariş Limanı’na ulaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Gazze'ye ulaştırılması için hazırlanan bin 956 ton insani yardım malzemesini taşıyan "15. İyilik Gemisi", Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı.
Türkiye, İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze'deki sivillere insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.
AFAD koordinasyonunda ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan “15. İyilik Gemisi”, geçtiğimiz günlerde 1956 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkmıştı.
Geminin, Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştığı belirtildi.
Yardımlara ilişkin AFAD'dan yapılan açıklamada, “Bugüne kadar gerçekleştirilen; 15 gemi seferi, 14 uçak seferi, yerelden temin, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) iş birliği ile Gazze’ye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplamı 96.131 tona ulaştı. Tüm gücümüz ve imkanlarımızla mazlumların umudu olmaya devam ediyoruz. İnsanımız için ülkemizde, insanlık için sınırlarımızın ötesinde” ifadelerine yer verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güney Kore'de tatbikat esnasında büyük hata: Savaş uçakları yanlışlıkla köyü bombaladı!
Ukrayna-Rusya savaşı bitecek mi? Zelenskiy'den çarpıcı sözler: Bir plan hazırlıyoruz..."
'Yakın depremlerin tahmin edilmesini kolaylaştırabilir' Bilim insanlarından çarpıcı araştırma
Covid-19 aşısı, kalp hastalıklarını artırdı mı? Ezber bozan araştırma: Riski azaltıyor...
Çin'den ABD'ye: Her Türlü Savaşa Hazırız! Sert Çıkışlar Şiddetlendi...