hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de Diyanet hacı adaylarını belirledi, Suudi Arabistan'dan kontenjan haberi geldi

    Türkiyede Diyanet hacı adaylarını belirledi, Suudi Arabistandan kontenjan haberi geldi
    expand
    KAYNAKAA

    Diyanet tarafından 2017 hac kuralarının çekilerek hacı adaylarının belirlenmesinin ardından, yeni bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan hac ve umre kontenjanını 30 milyona çıkartmayı planladığını duyurdu. Ancak kontenjan artırımı 2030 yılı için öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet tarafından 2017 hac kuralarının çekilerek hacı adaylarının belirlenmesinin ardından, Suudi Arabistan'dan hac ve umre kontenjanlarıyla ilgili bir açıklama geldi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 yılı hac kuraları çekildi

    Suudi Arabistan Genel Yatırım Otoritesi (SAIGA) Başkan Yardımcısı Faysal Bassarat, Suudi Arabistan hükümetinin, 2030'da hac ve umre kontenjanını 30 milyona çıkartmayı hedeflediğini söyledi.

    Diyanet İşleri hac ücretlerini açıkladı

    Resmi ziyaret için Suudi Arabistan Kralı Selman Abdülaziz el-Suud ile Endonezya'da bulunan Bassarat, başkent Cakarta'da gerçekleşen Endonezya-Suudi Arabistan İş Forumu'na katıldı.

    Bassarat, burada yaptığı konuşmada Suudi Arabistan hükümetinin hac ve umre kontenjanını arttırma çalışmalarının olduğunu belirterek, "Her yıl 8 milyon kişi hac ve umre yapıyor. Bu kontenjanı 2030 yılında 30 milyona çıkartmayı hedefliyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan, geçen hafta, Mekke'de kutsal mekanlardaki genişletme çalışmalarının sona yaklaştığını, bazı bölgelerdeki çalışmaların tamamen bittiğini dolayısıyla bu yıl hac kotasını yükselteceğini açıklamıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow