hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TürkAkım'a sabotaj girişimi iddiasına yönelik yeni gelişme! Kremlin duyurdu: Gözaltılar var

    TürkAkıma sabotaj girişimi iddiasına yönelik yeni gelişme Kremlin duyurdu: Gözaltılar var
    expand
    KAYNAKFoto: Arşiv, İHA

    Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından dile getirilen TürkAkım'a yönelik sabotaj girişimi ile ilgili Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. Açıklamada olay ile ilgili gözaltılar olduğu bilgisine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz günlerde TürkAkım doğal gaz boru hattına yönelik saldırı girişimi olduğunu, söz konusu saldırının önlendiğini açıklamıştı.

    Putin'in bu açıklamasından sonra Kremlin'den yeni bir duyuru geldi. Açıklamada söz konusu sabotaj girişimi ile ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

    Putin bu iddiayı bugün Astana'daki zirvede de dile getirmişti. Rus lider konu ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı;

    'Türk Akım'da sabotaj yapmayı planlıyorlardı ama önledik. Başarılı bir biçimde çalışmaya devam ediyor.'

    KREMLİN DUYURDU

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Akımı doğalgaz boru hattıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peskov, "(Rusya Devlet Başkanı) Bazı güçler, ki bu güçlerin kökenini Devlet Başkanı Vladimir Putin ima etti, Türk Akımı'nı da hedef aldı. Sabotajcılar yakalandı ve birkaç kişi tutuklandı. Onu patlatmak istediler" ifadelerini kullandı. Söz konusu 'sabotajcıların' Rusya'da yakalandığını belirten Peskov, konuya yönelik daha fazla detay vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ANCAK PROJE ONLARIN İLGİSİYLE HAYATA GEÇEBİLİR"

    Rusya lideri Putin'in Türkiye'yi büyük bir gaz dağıtım merkezi haline getirme önerisini bugünkü görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da doğrudan ilettiğini belirten Peskov, "Oldukça olumlu ve teklifimizle ilgilendiğini gösteren bir tepki aldık. Proje ile ilgili Avrupa ülkeleriyle henüz temasa geçilmedi. Ancak proje onların ilgisiyle hayata geçebilir" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow