hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'tan şoke eden suçlama! 'Parayı geri verin hemen'

    Trumptan şoke eden suçlama Parayı geri verin hemen
    expand
    KAYNAKAA

    ABD Başkanı Donald Trump, bazı ABD haber kuruluşlarının eski Başkan Joe Biden yönetiminden yüklü miktarda para aldığını öne sürdü. Trump, bu fonların vergi mükelleflerine iade edilmesi gerektiğini savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımlarda, Reuters, Politico ve The New York Times gibi medya kuruluşlarının federal kurumlar tarafından mali olarak desteklendiğini iddia etti ve bu ödemelerin haber içeriğini etkileme amacı taşıdığını öne sürdü.

    "REUTERS 9 MİLYON DOLAR ALDI"

    Trump, ABD'li milyarder Elon Musk’ın başında olduğu Hükümet Verimliliği Departmanının (DOGE) konuyla ilgili verilerine atıf yaparak, "Radikal solcu Reuters'ın, Savunma Bakanlığı tarafından ‘geniş çaplı sosyal aldatmaca’ çalışması için 9 milyon dolar aldığı ortaya çıktı. Parayı geri verin hemen." diye yazdı.

    Politico'yu da hedef alarak, kuruluşun neden milyonlarca dolar aldığını soran Trump, "DOGE: Politico'ya hiçbir şey yapmadan neden milyonlarca dolar ödendi? Basını satın mı alıyorlar? parayı vergi mükelleflerine geri ödeyin." ifadelerini kullandı.

    The New York Times’ın da hükümet fonlarından yararlandığını ima eden Trump, "(Joe Biden yönetimi) Batmakta olan The New York Times'a ne kadar ödedi? Onu ayakta tutan bu para mı? Basını satın alıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow