Trump'tan Kuzey Kore hamlesi

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ve Güney Kore'nin, ABD'den ileri teknolojiye sahip silah alımında ciddi bir artışa izin verdiğini Twitter'dan duyurdu. Trump'ın kriz bölgesindeki silahlanmayı artırma kararı almasına silahlanma karşıtı çevrelerden tepki geldi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Güney Kore ve Japonya'nın, ABD'den önemli miktarda, oldukça gelişmiş askeri ekipman satın almasına onay verdiğini" bildirdi.
Gazze Şeridi bir milyon çocuk için "yaşanamaz" durumda
Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Japonya ve Güney Kore'nin, ABD'den önemli miktarda, oldukça gelişmiş askeri ekipman satın almasına izin veriyorum." ifadesini kullandı.
Beyaz Saray'dan dün yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın, Kuzey Kore'nin 3 Eylül'deki hidrojen bombası denemesi konusunda Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştüğü, liderlerin Kuzey Kore tehdidine karşı ortak tavır içinde olduğu kaydedilmişti.
Moon ile görüşmesinde Trump'ın, Güney Kore'nin füze taşıma kapasitesine yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile bu ülkeye milyarlarca dolarlık yeni silah satımı konusuna prensipte onay verdiği bildirilen açıklamada, "İki lider, ellerindeki tüm araçları kullanarak Kuzey Kore üzerindeki baskının artırılması konusunda anlaştı." ifadesine yer verilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fizikçiler Zamanı Ölçmenin Yepyeni Bir Yöntemini Keşfetti!
23 Nisan Çocuk Şenliği Moskova’da Coşkuyla Kutlandı
Papa Francis’in ölümüyle akıllardaki 2 soru: PAPALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI? 1 KM KARELİK DEVLET VATİKAN BUGÜNE NASIL GELDİ?
SON DAKİKA... Papa Francis hayatını kaybetti! İşte yerine geçecek muhtemel isimler
Signalgate 2.0! Skandalda yeni perde: ABD Savunma Bakanı Hegseth, saldırı planlarını aile grubunda paylaştı...