Trump, Fed Başkanı Powell'ı hedef aldı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarını düşürmemesi halinde ekonomide yavaşlama olabileceğini belirtti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, faiz oranlarında 'önleyici indirimler' yapılmasının pek çok kişi tarafından talep edildiğini kaydederek, "Enerji maliyetleri ve gıda fiyatları önemli ölçüde düştüğünde, neredeyse hiç enflasyon olmayabilir fakat büyük bir kaybeden olan bay çok geç, faiz oranlarını şimdi düşürmezse ekonomide yavaşlama olabilir" ifadelerini kullandı.
Trump, Avrupa'nın 7 kez faiz indirimi yaptığını vurgulayarak, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarını düşürmemesi halinde ekonomide yavaşlama olabileceğini belirtti. Trump, “Powell, seçim döneminde uykucu Joe Biden'a, ardından Kamala'ya yardım etmek için faiz indirmek dışında her zaman çok geç kaldı” dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fizikçiler Zamanı Ölçmenin Yepyeni Bir Yöntemini Keşfetti!
23 Nisan Çocuk Şenliği Moskova’da Coşkuyla Kutlandı
Papa Francis’in ölümüyle akıllardaki 2 soru: PAPALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI? 1 KM KARELİK DEVLET VATİKAN BUGÜNE NASIL GELDİ?
SON DAKİKA... Papa Francis hayatını kaybetti! İşte yerine geçecek muhtemel isimler
Signalgate 2.0! Skandalda yeni perde: ABD Savunma Bakanı Hegseth, saldırı planlarını aile grubunda paylaştı...