Titanik gezisinde kaybolan denizaltı! Titanik kaç yılında hangi denizde battı? Titanik kaç metre derinlikte nerede?
Titanik’in Atlantik Okyanusu’ndaki enkazına araştırmacı ve turist taşıyan su altı aracının içindeki 5 kişiyle birlikte 18 Haziran Pazar günü kaybolmasının ardından ABD'li ve Kanadalı sahil güvenlik ekiplerinin deniz altından sonarla ve havadan uçaklarla arama çalışmaları devam ediyor. Aracının maksimum 96 saatlik oksijeni olduğu ifade edildi.
Deniz altı araştırma ve keşif çalışmaları yürüten OceanGate şirketinin sahip olduğu Titan adlı su altı aracının, içindeki 5 kişiyle birlikte 18 Haziran Pazar günü Kanada kıyısına yaklaşık 600 km uzaklıkta olan Titanik’in enkazına giderken yola çıktıktan yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra iletişimi kopmuş ve araç kaybolmuştu. OceanGate’ın dün yaptığı açıklamasında “Ekibi geri getirmek için tüm seçenekleri araştırıyoruz ve seferber ediyoruz. Tüm dikkatimizi su altı aracındaki ekibe ve onların ailelerine verdik” denildi. Aracın içindeki 5 kişilik ekibin kimliği ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.
SU ALTINDA SES TESPİT EDİLDİ
Titanik enkazına giderken Atlantik Okyanusu’nun Kanada kıyılarında 18 Haziran Pazar günü kaybolan su altı aracını arama çalışmalarında, Kanada sahil güvenlik uçağı su altında ses tespit etti. Bölgede yoğunlaşan ekipler şimdilik olumlu bir sonuç elde edemedi.
Titanik nerede battı?
Dünya denizcilik tarihine kara bir leke olarak geçen Titanik faciasının üzerinden tam 111 yıl geçti. 14 Nisan 1912'de, İngiltere'nin Southampton limanından Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrine yolculuk yapan bu muhteşem yolcu gemisi, buz dağına çarpıp batmıştı.RMS Titanic, 15 Nisan 1912 sabahının erken saatlerinde Kuzey Atlantik Okyanusu'nda, geminin Southampton'dan New York'a gerçekleşen ilk seferinin dördüncü günü battı.
Titanik kaç metre derinlikte?
OceanGate Expeditions, deniz yüzeyinden 3,8 kilometre derinlikte yatan Titanik'in batığına 2021 yılından bu yana üç yıldır tur düzenliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da neden “başkentin Tahran'dan taşınması” gündemde? Pezeşkiyan: Zaman kaybediyoruz, başka seçeneğimiz yok!
NASA'nın geleceği Musk'ın elinde mi? Uzmanların endişesi büyük: Sonunu getirebilir...
SON DAKİKA! Nükleer tehdit Avrupa'da bu maddeye talebi patlattı (Ukrayna'nın ABD ve İngiliz füzelerine karşılık Rusya’dan balistik füze!)
İzlanda'daki yanardağ 7. kez uyandı
Ukrayna'dan Rusya'ya kritik hamle: ATACMS ve Storm Shadow füzeleri kullanıldı