hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret savaşında yeni perde! Trump duyurdu, peş peşe misilleme geldi...

    Ticaret savaşında yeni perde Trump duyurdu, peş peşe misilleme geldi...
    expand

    ABD Başkanı Donald Trump, ülkeye gelen fentanil ile mücadeledeki başarısızlıkları nedeniyle Çin'e yönelik gümrük vergilerini yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltti. Kanada ve Meksika'dan ithal edilen ürünlere yönelik yüzde 25 gümrük vergisinin de bugün başlayacağını bildirdi. Bu gelişmelerin üzerine misilleme hamlelileri geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, Kanada ve Meksika'dan ithal edilen mallara yüzde 25, Çin'den ithal edilen mallara getirilen yüzde 10 tarifeye ek yüzde 10 tarife uygulamasının bugünden itibaren geçerli olacağını duyurdu.

    Bu gelişmelerin yanı sıra Trump, Truth Social hesabından yaptığı bir paylaşımda "ABD'nin büyük çiftçilerine: ABD içinde satılacak çok sayıda tarım ürününü üretmeye hazırlanın. 2 Nisan'da dışarıdan gelen ürünlere tarifeler uygulanacak." ifadelerini kullanarak, karşılıklı tarifelerin 2 Nisan'da başlayacağını tekrar anımsattı.

    Ayrıca, Trump'ın, cuma günü Oval Ofis'te Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaşadığı tartışmanın ardından ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımları da geçici olarak askıya aldığı bildirildi.

    Analistler, ABD'nin uygulamaya başladığı ticari tarifelerin ticaret savaşlarına yönelik endişeleri artırdığını ifade ederek, fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KANADA'DAN MİSİLLEME 

    Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada'nın bugünden itibaren ABD'den ithal edilen ürünlere yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu.

    Trudeau, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kanada ve Meksika'dan yapılan ithalata yönelik gümrük tarifelerinin bugün başlayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi.

    Kanada'nın, bu haksız kararın cevapsız kalmasına izin vermeyeceğini vurgulayan Trudeau, "Amerikan gümrük tarifelerinin yürürlüğe girmesi halinde Kanada da bugünden itibaren geçerli olmak üzere buna yüzde 25 gümrük vergisiyle karşılık verecek." ifadesini kullandı.

    Trudeau, ABD'nin bu ticari eylemini geri çekene kadar Kanada'nın tarifelerinin yürürlükte kalacağını belirterek, "ABD tarifelerinin sona ermemesi halinde çeşitli tarife dışı önlemleri takip etmek için eyaletler ve bölgelerle aktif ve devam eden görüşmeler içindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

    Başkan Trump, dün yaptığı açıklamada, Kanada ve Meksika'dan ithal edilen ürünlere yönelik yüzde 25 gümrük vergisinin bugün başlayacağını bildirmişti.

    Çin'den beklenen hamle geldi

    Çin, ABD'den tavuk, buğday, mısır ve pamuk ithalatına %15 gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı

    Çin Ticaret Bakanlığı Trump'ın duyurusu sonrası yaptığı açıklamada ABD’nin Çin mallarına uygulayacağı ek gümrük vergilerini “kesinlikle reddettiğini” ve karşı önlemler alacağını duyurdu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow