hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tepki çeken söylemler! ''Kim bunlar? Bu ne kibir?''

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa’da iktidara gelme ihtimali güçlenen aşırı sağcı parti Ulusal Bütünleşme, daha seçimler bitmeden, yabancılar ve çifte vatandaşlar aleyhindeki söylemleriyle tepki çekti. Parti lideri “İktidara geldiklerinde çifte vatandaşların hassas devlet görevlerine alınmasını yasaklayacaklarını'' söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ÇİFTE VATANDAŞLAR BAKAN OLAMAZ”

    Jordan Bardella, ''Çifte vatandaşlık yasağının yarattığı zorluğu görmüyorum. Bugün Fransız-Rusların Silahlı Kuvvetler Bakanlığı'nda çalıştığını hayal edebilir miyiz?'' şeklinde konuştu.

    Tepki çeken söylemler Kim bunlar Bu ne kibir

    Fransa'da aşırı sağcı parti Ulusal Bütünleşme liderinin başbakan adayı Jordan Bardella “İktidara geldiğimizde çifte vatandaşların hassas devlet görevlerine alınmasını yasaklayacağız” dedi.

    Üstüne parti lideri Marine Le Pen’in de partileri iktidara gelirse, gelecekteki Avrupa komiserini atamanın ve orduyu yönetmenin kendilerine ait olacağını, cumhurbaşkanının yalnızca "fahri" bir ordu şefi olacağını söylemesi tartışmaları daha da alevlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MACRON'DAN AŞIRI SAĞCI LİDERE SERT TEPKİ

    Tüm siyasetçilerden aşırı sağcı partiye tepki yağarken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sert konuştu:

    Tepki çeken söylemler Kim bunlar Bu ne kibir

    “Bu konularda yorum yapmayacağım. Ama bu ne kibir! sanki çoktan iktidara gelmişler gibi… Çıkıp oy kullanmanıza gerek yok yani. Bütün bakanlıklar zaten tahsis edilmiş. Ancak Fransızlar henüz seçimini yapmadı. Bunlar kim ki anayasanın ne olması gerektiğini açıklıyorlar. Kim bunlar? Nasıl bir siyasi kültürden bahsediyoruz?”

    Tartışmalara aşırı sağcı parti milletvekili Roger Chudeau’nun çifte vatandaş olanların bakanlık görevine gelmemesi gerektiğini anlatırken, Arap kökenli eski Milli Eğitim Bakanı Najad Vallaud-Belkacem'i  örnek göstererek, “Böyle birisi bakan olmamalı” sözleri de eklendi.

    Son anketler, aşırı sağcı partinin, oyların yüzde 36’sından fazlasını alarak, Meclis’te salt çoğunluğu elde etme gücüne doğru hızla ilerlediğini gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow