hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahran Büyükelçisi CNN TÜRK'e konuştu: İran'la dayanışma örneği sergiledik

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç CNN TÜRK yayınına katıldı ve hem İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası Ankara-Tahran hattında yaşananları anlattı hem de bundan sonra iki ülke ilişkilerinin nasıl ilerleyeceğini değerlendirdi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İRAN TÜRKİYE'DEN NASIL YARDIM İSTEDİ?

    Kırlangıç, ''Bölgeye ulaşma konusunda güçlük yaşandığı görülüyordu. Adeta kış koşullarında, yoğun yağmur altında. O saatten itibaren ne yapabiliriz konusunda bunları görüştük. Gece görüşlü helikopter taleplerini ilettik.'' dedi.

    Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hicabi kırlangıç, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından Ankara-Tahran görüşme trafiğini CNN TÜRK'te anlattı.

    "İRAN BİZDEN HELİKOPTER İSTEDİ"

    Kırlangıç, ''İran bizden helikopter talep etti. Kurtarma ekibi talep etmedi. Biz hazırda bulundurduk. Teşekkür ettiler... Çok sayıda ekip oradaydı. Helikopter, İnsansız Hava Aracı konusunda talebi karşıladık.'' ifadelerini kullandı.

    Büyükelçi Kırlangıç, İran makamlarının taleplerin karşılanması sonrası Türkiye'ye teşekkür ettiklerini de söyledi;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''İran'lı makamlarla temas halindeyiz. Taleplerini ilettiler sonra teşekkürlerini ilettiler. Üst düzey anlamda. Dışişleri Bakanlığı kanalıyla birkaç kez teşekkür mesajlarını ilettiler.'' dedi.

    TÜRKİYE-İRAN İLİŞKİLERİ NASIL İLERLER?

    İran'da yönetim boşluğu olmaması için kurulların görevlerini üstlendiğini, sürecin sakin ilerlediğini ifade eden Büyükelçi, Türkiye-İran ilişkileri açısından önümüzdeki süreçte neler olacağını da aktardı;

    ''Burada sorun olacağını kısa vadede düşünmüyorum. Uzun vadede Türkiye-İran ilişkileri ivme kazandı, devam edeceğini düşünüyorum. Takvimimizde bulunan toplantılar ileri tarihlere alınacaktır. Ertelenmesi gerekebilir.'' şeklinde konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow