hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Susuzluğa uzay çözümü

    Susuzluğa uzay çözümü
    expand
    KAYNAKHürriyet

    Rus kozmonot ve Amerikalı astronotlar ülkelerinin Ukrayna krizinde karşı karşıya gelmesi sonucu açıklamalarda bulundu. Uzay çalışmaları sırasında siyasi krizin yeri olmadığını belirtmek için, susuz kalmamak adına birbirlerinin idrarını bile içtiklerini açıkladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) Rus kozmonotlarla birlikte çalışan NASA astronotları, ülkelerinin Ukrayna krizinde karşı karşıya gelmesini değerlendirdi.

    Uzaydaki işbirliğinin boyutunu özetlemek isteyen astronotlar, su ihtiyaçlarını karşılamak için birbirlerinin idrarını geri dönüştürmek zorunda kaldıklarını anlattı ve “Kozmonotların idrarını bizim tarafta içilecek daha fazla su elde etmek için geri dönüştürüyoruz” dediler.

    Susuzluğa uzay çözümü

    2014’teki Kırım krizinde de istasyonda olan astronotlar Steve Swanson ve Rick Mastracchio verdikleri röportajda, istasyonda işlerin normal şekilde devam ettiğini, mürettebat arasındaki bağlılık ve güvenin siyasi gerilimleri engellediğini söyledi. Uzaydaki işbirliğinin boyutunu özetlemek için ilginç bir örneğe başvuran Swanson ve Mastracchio, su ihtiyaçlarını karşılamak için birbirlerinin idrarını geri dönüştürmek zorunda kaldıklarını anlattı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow