Suriye'den hala "ateşkes" için yanıt yok
![Suriyeden hala ateşkes için yanıt yok](https://image.cnnturk.com/i/cnnturk/75/740x416//527ba874992df1019c4c55f1.jpg)
Suriye'de bayram için ateşkes çağrısı yapan BM Arap Birliği Özel Temsilcisi Brahimi Şam'a gidiyor. Brahimi'nin ziyaretine saatler kala, Suriye'den teklife net bir cevap yok, ancak olumlu sinyal var.
Haberin Devamı![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
Haberin Devamı![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
Yaklaşık bir haftadır bölgede mekik diplomasisi yürüten Brahimi'nin Ürdün'den sonraki durağı Şam.
Brahimi yarın Dışişleri Bakanı Muallim ile görüşecek, kurban bayramı süresince ateşkes yapılması yönünde rejimi iknaya çalışacak.
Brahimi'nin ziyaretinden kısa süre önce Suriye'de hem rejimden hem de silahlı kanattan gelen mesajlar iyimser.
Suriye Dışişleri Sözcüsü Makdissi "Brahimi'nin ateşkes çağrısını tartışmaya hazır" olduklarını söyledi.
Makdissi, "Umarım Brahimi'nin muhaliflere destek olan ülkeleri de kapsayan görüşmeleri, yapıcı bir girişimin temelini oluşturabilir" ifadelerini de kullandı.
Özgür Suriye Ordusu'ndan da ateşkese yönelik ılımlı mesajlar var.
Sıradaki Haber![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump imza attı: "İran'a maksimum baskı" politikası! Tahran'dan ilk yanıt geldi
Trump'ın "Gazze'yi devralacağız" açıklaması… Uzmanlar yorumladı: Şok etkisi! ABD dış politikasının yansıması…
Son Dakika | ABD ve İsrail'den Yeni İşgal Planı Mı? Trump "Gazze Şeridi'ni Devralacağız" Dedi!
Faciadan dönüldü! Yolcu otobüsü alev alev yandı
Kraliçe Mary'e Şok: Michelin Yıldızlı Restorana Alınmadı!