hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Zehirlenen Rus muhalif Navalni'den günler sonra ilk fotoğraf

    Son dakika... Zehirlenen Rus muhalif Navalniden günler sonra ilk fotoğraf
    expand

    Zehirlendiği iddiasıyla Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charite Hastanesinde tedavisi devam eden Rus muhalif Aleksey Navalni, Instagram hesabından fotoğrafını paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Navalni, tedavi edildiği hastanedeki odasından ailesiyle çekilen bir fotoğrafını paylaşarak dün ilk kez gün boyunca herhangi bir cihaz yardımı olmadan nefes alabildiğini belirtti.

    Navalni, taraftarlarına da mesaj göndererek "Hepinizi özledim" ifadesini kullandı.

    NAVALNİ'NİN ZEHİRLENMESİ İDDİASI

    Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos'ta uçağa binen Navalni'nin uçuş esnasında fenalaşmasının ardından uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı.

    Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalni'nin çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

    44 yaşındaki Navalni, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmişti.

    Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül'de, Navalni'nin sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

    Charite Hastanesi, 7 Eylül'de, Navalni'nin sağlık durumunun iyiye gittiğini ve komadan çıktığını bildirmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seibert, dün de Rus muhalif Aleksey Navalni'nin zehirlendiğinin İsveç ve Fransa'daki 2 ayrı bağımsız laboratuvar tarafından daha doğrulandığını kaydetmişti.

    NAVALNİ RUSYA’DA YOLSUZLUKLARA KARŞI MÜCADELESİYLE BİLİNİYOR

    Rus muhalif aktivist Aleksey Navalni, ülkedeki yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyle biliniyor.

    "Aleksey Navalni" ve "Navalni Live" Youtube kanalını yöneten Navalni, Kremlin yönetimine karşı protesto gösterileri düzenlemesi nedeniyle sık sık hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Yolsuzlukla Mücadele Vakfını 2011’de kuran Navalni, "Kremlin'in aşçısı" olarak anılan Yevgeniy Prigojin’in yemek şirketinin hizmet verdiği okullarda öğrencileri hastalandırdığını iddia etmişti.

    44 yaşındaki Navalni, Prigojin'in kendisine, vakfa ve vakfın avukatı Lubov Sobol'e yönelik toplam 88 milyon rublelik (yaklaşık 1 milyon 240 bin dolar) dava açması nedeniyle vakfını kapatma kararı aldığını bildirmişti.

    Moskova belediye başkanı seçimlerinde 2013’te Halkın Özgürlüğü Partisinden aday olan Navalni, mevcut Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’e karşı seçimleri kaybetmişti.

    Navalni’nın Rusya’da 2018’de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde adaylığı, sabıka kaydı gerekçesiyle Rusya Merkez Seçim Komisyonu tarafından kaydedilmemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kremlin yönetimine muhalif Navalni, 2012’de Time Dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak kabul edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow