hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: İsrail'den Hamas'a bir suikast daha | Video Haber

    Orta Doğu'da tansiyon her geçen gün yükseliyor. İsrail Ordusu, Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Son olarak Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da bir ev hedef alındı. Hamas'tan yapılan açıklamaya göre; saldırıda Kassam Tugayları lideri Said Atallah hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL: ŞİMDİYE KADAR 250 HİZBULLAH ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

    İsrail saldırılarının sürdüğü Lübnan semalarından duman eksik olmuyor. Savaş uçakları bir yandan Lübnan'ın güneyini, bir yandan da başkent Beyrut'un güneyini vuruyor. Lübnan'ın güneyinde kara harekâtının başladığı günden bu yana yaklaşık 250 Hizbullah üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Lübnan'daki operasyonların savaş araçları ortadan kaldırılana kadar süreceğini" söyledi. İsrail medyasındaki açıklamalara göre Gallant, "Cephaneliğimizde daha fazla sürprizimiz var" ifadesini kullandı. Ardından gece boyu saldırılar devam etti.

    SON DAKİKA: İsrailden Hamasa bir suikast daha | Video Haber

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KASSAM TUGAYLARI LİDERİ SAİD ATALLAH ÖLDÜRÜLDÜ

    Hamas'tan yapılan açıklamada, "İsrail'in Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'a yönelik saldırısında ailesinden üç kişiyle birlikte El-Kassam Tugayları liderlerinden Said Atallah'ın hayatını kaybettiği" duyuruldu. Atallah'ın Filistin Mülteci Kampı'ndaki bir evde kaldığı belirtildi.

    İsrail Ordusu, Lübnan ve Suriye arasındaki Masnaa Sınır Kapısı'na yönelik de saldırı düzenledi. "Hizbullah'a ait bir yeraltı tünelinin vurulduğu ve saldırının amacının Suriye'den Lübnan'a silah sevkiyatının engellenmesi" olduğu açıklandı. Beyrut'un güneyine yönelik perşembe günü düzenlenen saldırının da "şimdiye kadarki en geniş çaplı saldırı" olduğu belirtildi.

    SON DAKİKA: İsrailden Hamasa bir suikast daha | Video Haber

    TIBBİ YARDIMLAR LÜBNAN'DA

    İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki pek çok hastanenin servis dışı kaldığı kaydedildi. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nün gönderdiği tıbbi yardım paketleri de Lübnan'a ulaştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow