hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Hizbullah'tan İsrail'e: Tüm Lübnan'ı bombalıyorlar, aynı karşılığı vereceğiz

    SON DAKİKA: Hizbullahtan İsraile: Tüm Lübnanı bombalıyorlar, aynı karşılığı vereceğiz
    expand

    Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım açıklamalarda bulundu. İsrail ile doğrudan savaşta olunduğunu vurgulayan Kasım, "Tüm Lübnan'ı bombalıyorlar, aynı karşılığı vereceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan'daki Hizbullah hareketinin iki numaralı ismi olarak anılan Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, "İsrail'i topraklarımızdan atacağız" açıklamasını yaptı.

    Naim Kasım, şu açıklamaları yaptı:

    "Biz şerefli bir direniş ile onlara karşı koyuyoruz, ordusunu hedef alıyoruz. Onlar öldürüyorlar, çocukları, kadınları, yaşlıları, hastaneleri, ambulansları hedef alıyorlar. İsrail’in hedefi dağıtmak, direnişi bitirmek, halkımızı yok etmek. Her şeyi yok etmek istiyorlar.

    Netice almak için tek bir yol var. Topraklarımızı geri almak için ve düşmanı durdurmak için tek yol direnişin dik durması ve halkımızın bizi desteklemesidir."

    "DOĞRUDAN SAVAŞTAYIZ"

    "Onların boğazından tutup, yuvalarına geri döndüreceğiz. Biraz sabredin.

    Biz direnişe destekten, İsrail ile direkt karşı karşıya savaşa başladık. 17 Eylül’den beri biz artık savaşa doğru geldik ve genel sekreterimiz şehit olduktan sonra yeni bir aşamadayız. İsrail’in düşmanlığına karşı direkt savaşıyoruz şu anda. Artık destek değil, doğrudan savaştayız. Çünkü destek yardımlar ile olur ama bugün İsrail karşımızda direkt savaşa girişmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Direnişten beklenen İsrail ordusuna saldırdıkları yerden karşılık vermektir. O yüzden İsrailli güçler, Lübnan cephesinde iki haftada birkaç yüz metre ancak ilerleyebildiler. İlerleyemediler çünkü gençlerimiz onları bekliyor. Birinci haftada ön çarpışma hattında 25 ölü ve onlarca yaralıları vardı. İsrail, kendi saflarında öldürülenlerin bir kısmına sadece değindi."

    "İSRAİL'İN KAYIPLARI AÇIKLADIĞINDAN DAHA FAZLA"

    "Artık Hayfa şehrini vuruyoruz. İHA’larımız, füzelerimiz artık Tel Aviv’e ulaşıyor. Geçen Pazar günü, İsrail 100’e yakın ölü ve yaralı ilan etti. Daha fazla olduğunu biz biliyoruz. Binyamina adlı şehri 70 ölü ve yaralı ardında bırakarak İsrail geri çekilmek zorunda kaldı. Füzelerimiz Tel Aviv’e ulaştı, 2 milyon kişi sığınaklara gitti. 194 köy ve kasaba sığınaklara indi, alarmlar çaldı.

    "İsrail’de her noktayı hedef alabiliriz"

    "İsrailli düşmanlarımız bütün Lübnan’ı artık hedef alıyor. Böylece bizim de hakkımızdır. Aynı şekilde İsrail’de her noktayı hedef alabiliriz. İster güneyde, ister orta İsrail’de. Nereyi uygun görürsek, artık orayı seçip vuracağız. Dengeli savaşıyorduk, onlar açtılar bu kapıyı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Askeri hedefleri vuracağız bundan sonra. İsrail’in içindeki cepheye söylüyorum; çözüm yolu sadece ateşkestir. Biz, duruşumuzu değiştirmeyeceğiz. İsrail ateş kesmedikçe, vurmaya devam edeceğiz. Ateşkesten sonra anlaşırsak eğer bu sefer onların vatandaşları kuzeye dönebilirler. Ama savaş devam ettiği sürece 2 milyondan fazla İsraillinin canı tehlikeye düşecek. Herhangi bir saatte, herhangi bir günde vurabiliriz. İsraillilere sesleniyorum, kendi yöneticileriniz açıklamalarına güvenmeyin."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow