hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ... Dünyanın gözü Gazze'de! Trump saat 12.00'yi işaret etti

    SON DAKİKA HABERİ... Dünyanın gözü Gazzede Trump saat 12.00yi işaret etti
    expand

    ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni Gazze açıklaması geldi. Trump "Yarın (15 Şubat) ne olacağını bilmiyorum. Saat 12’de bana kalsa çok sert bir tavır alırdım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın İsrailli esirleri 12.00'ye kadar serbest bırakmaması durumunda "Gazze'ye ne olacağını bilmediğini" belirtti. Trump, Beyaz Saray'da basına açıklamalarda bulundu.  Gazze'de esirlerin bırakılmasıyla ilgili ne beklediği sorusuna Trump, "Saat 12.00'de ne olacağını bilmiyorum. Bana kalsa çok sert bir tavır takınırdım. İsrail'in ne yapacağını söyleyemem." yanıtını verdi.

    "Ben farklı bir tavır takınırdım ama duruma bağlı." diyen Trump, esirlerin teslimi konusunda Hamas'ı sözünde durmamakla suçlarken, "Ama şimdi anlıyorum ki tamamen değiştiler. Hamas tamamen değişti. Şimdi yine rehineleri serbest bırakmak istiyorsunuz ama bunun esirleri serbest bırakmayacağız demeleriyle başladığını görmelisiniz." ifadesini kullandı.

    "Hamas'a esirleri bırakmak için cumartesi öğlen 12.00'ye kadar izin verdiğinin" altını çizen Trump, Hamas'ın elindeki tüm rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

    Trump ayrıca, Hamas'ın elinde tuttuğu esir kadınlara kötü davrandığını, serbest bırakılan esirlerin kötü göründüğünü söyledi. 15 Şubat'ta yapılacak esir takasının 6. turunda 3 İsrailli esire karşılık 369 Filistinli esirin serbest bırakılması bekleniyor. Trump, Gazze'deki tüm esirlerin cumartesi günü öğle vaktine kadar serbest bırakılmaması halinde ateşkesin iptal edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Sonra kıyamet kopsun" ifadesini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YUNUS PAKSOY AKTARDI

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, Trump'a "Yarın tüm rehineler bırakılmazsa Gazze’de Trump’ın istediği gibi “cehennem” yaşanacak mı?" sorusu sorulduğunu ifade etti.

    Trump "Yarın ne olacağını bilmiyorum. Saat 12’de bana kalsa çok sert bir tavır alırdım. Ben farklı bir tavır alırdım, ama bu Netanyahu’nun ne yapacağına bağlı. İsrail’in ne yapacağına bağlı. Bence Hamas tüm rehineleri serbest bırakmalı" diyerek cevap verdi.

     

     
     

    TRUMP GÜN VE SAAT VERMİŞTİ

    ABD Başkanı Donald Trump, rehine takasını durdurduğunu açıklayan Hamas’ı tehdit etti ve örgütün “Cumartesi günü saat 12’ye kadar” tüm rehineleri serbest bırakmasını talep etti. Oval Ofis’te konuşan Trump, rehinelerin serbest bırakılmaması halinde “tüm dünyanın örgütün başına yıkılacağı” tehdidinde bulunurken, Hamas’la imzalanan ateşkesin iptal edilmesi gerektiğini savundu. Son kararın İsrail’e ait olduğunu belirten Trump, “Ben kendi adıma konuşuyorum. İsrail bunu geçersiz kılabilir” dedi. ABD Başkanı, rehinelerin serbest bırakılmaması halinde ülkesinin Hamas’a karşılık verip vermeyeceği sorulduğunda da, “Hamas ne demek istediğimi anlayacaktır” ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow