hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Savaşların yayılma riski artıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, savaşların yayılma riskinin arttığına vurgu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile ortak basın toplantısı düzenledi.

    Ukrayna-Rusya Savaşı ile ilgili konuşan Bakan Fidan, "Çekya'nın Ukrayna'nın işgali ile ilgili endişeleri var. Sorun savaş yerine diyalogla çözülebilir" dedi.

    Bakan Fidan, "Bölgemizde barışa ve huzura ihtiyaç var. Aksi takdirde savaşların yayılma riski giderek artıyor. Ülkeler toplum ve altyapılarını savaşa karşı hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

    Fidan, Ukrayna'da düzenlenen Barış Konferansı'na katılan Türkiye'nin küresel bölünmenin sonlanması için görüşünü ortaya koyduğunu belirterek bu konudaki çalışmaların titizlikle devam ettirileceğinin altını çizdi.

    Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam Habertürk'te katıldığı programda "3. Dünya Savaşı çıkabilir mı?" şeklindeki soru üzerine Fidan, "Bence dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, bu tehdidi ciddiye almalı. Böyle bir risk var. Bunu biz baştan beri diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow