Son dakika: Başbakan Yıldırım: Türkiye ile Almanya'nın normal hayata dönme vakti geldi

Belarus ziyaretinin ardından Almanya'ya geçen Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili olarak, "Türkiye ile Almanya'nın normal hayata dönme vakti geldi diye düşünüyoruz" dedi.
Bugün Almanya'da Şansölye Merkel ile bir araya gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım, ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yıldırım'dan Deniz Yücel mesajı
Yıldırım, Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili olarak, "Türkiye ile Almanya'nın normal hayata dönme vakti geldi diye düşünüyoruz " dedi.
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü;
"Şimdi Almanya bölümüne gidiyoruz. İlk olarak Berlin'de Merkel ile görüşmemiz var. Geçen sene seçim senesiydi, orada da bizde de, dolayısıyla biraz havalar sert geçti. Şimdi artık orada da hükümet uzunca bir aradan sonra kurulma aşamasına geldi. Bizim zaten referandum gündemimizden tamamen düştü. Artık Almanya ile Türkiye'nin normal hayata dönme vakti geldi diye düşünüyoruz."
Başbakan Yıldırım, Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ile ilgili soruya da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, 'Yücel'in en kısa sürede mahkemeye çıkacağını düşünüyoruz. Her mahkemeye çıkış bi umuttur.' yanıtını verdi.
Yıldırım, Alman hükümetinin PKK gösterilerini yasaklamasının 'önemli' olduğunu dile getirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı
Suriye'de İsrail'in saldırı düzenlediği T4 Hava Üssü görüntülendi
Zelenski'den Türkiye’ye Güvenlik Garantisi Teklifi
'Konyalı Trump' ABD Senatosu'nda Tarihe Geçti
HABER... Trump 'Pandora'nın kutusunu açtı: Yüzde 10 hesabı