Son dakika: ABD'den CNN Türk'e özel açıklama: 'Suriyenin kuzeyinde seçim yapmayın' dedik
Son dakika haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı CNN Türk'e yaptığı açıklamada, "Suriye’deki seçimleri yapmamaya biz çağırdık. Bunu Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi (DAANES) de dahil olmak üzere kuzeydoğu Suriye'deki bir dizi aktöre ilettik." dedi.
CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye'deki seçimlere yönelik açıklama yaptığını duyurdu. Paksoy, ABD'nin "Suriye’deki seçimleri yapmamaya biz çağırdık" ifadesini kullandığını aktardı.
"SEÇİM İÇİN KOŞULLARIN OLUŞTUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ"
ABD'den yapılan açıklama şöyle:
"Suriye'de yapılacak her türlü seçim Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararındaki gibi özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı olmalıdır. Suriye'nin kuzeydoğusunda şu anda böyle bir seçim için koşulların oluştuğunu düşünmüyoruz. Bunu 'Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi (PKK'nın kurduğu yönetim) de dahil olmak üzere Kuzeydoğu Suriye'deki bir dizi aktöre ilettik. Onları şu anda seçimleri yapmamaya çağırdık."
PAKSOY: ABD İLK KEZ DİRET DAHİL OLDUĞUNU KABUL ETMİŞ OLDU
Yunus Paksoy açıklamaya ilişkin, "ABD CNN Türk'e yaptığı bu açıklama ile birlikte ilk kez PKK'lı oradaki aktörlere 'seçimleri yapmayın' diyerek direkt dahil olduğunu açıklamış oldu." görüşünü paylaştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türk Savunma Sanayii Küresel Güç Haline Geliyor!
Elon Musk ile Marco Rubio Arasında Kabine Toplantısında Tartışma İddiası! Trump’tan Sert Yanıt
Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle! Kim Jong-un başında böyle poz verdi
Trump'ın 'kripto' başkent hayali: İmzayı attı
Stonehenge'in gizemi çözüldü: Taşların kaynağı ve yapının amacı ortaya çıktı