"Silah harcamaları hiç artmadı"

Stocholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) raporuna göre, devletlerin bütçe açıkları nedeniyle kısıntıya gitmelerinden dolayı, savunma harcamaları uzun bir aradan sonra neredeyse hiç artmadı.
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) verilerine göre, dünya genelinde savunma harcamaları 10 yıldan fazla bir sürenin ardından ilk kez geçen yıl neredeyse hiç artış göstermedi ve yaklaşık 1 trilyon 740 milyar dolara ulaştı.
SIPRI tarafından açıklanan raporda, dünya genelinde savunma harcamalarının geçen yıl, 2010'a göre yüzde 0,3 arttığı belirtildi. En yüksek askeri harcamalara sahip ülkeler listesinde ABD ve Çin ilk iki sıradaki yerlerini korurken, bu ülkeleri Rusya, İngiltere, Fransa, Japonya, Hindistan, Suudi Arabistan, Almanya ve Brezilya takip etti.
Rapora göre, bütçe açığı baskısı altındaki ABD, İngiltere, Fransa, Hindistan, Almanya ve Brezilya savunma harcamalarında kısıtlamaya gitti. Çin, Rusya ve Suudi Arabistan ise bu alandaki harcamalarını yükseltti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çin'den Trump'a rest! Telefon yerine misilleme geldi: ABD ürünlerine uygulanan tarifeleri yüzde 84'e çıkardı!
'Panayır striptizcisi' demişti! Şimdilik savaş baltalarını gömdüler! 20 yıllık küslük sona erdi!
10 bin yıl sonra ulu kurtlar yeniden hayatta! Nesli tükenmişti… Bilim insanları detayları açıkladı
Piyasalar kıpkırmızı! Trump ne yapmaya çalışıyor? Yunus Paksoy yazdı
HABER... Hayalleri suya düştü: Netanyahu'ya soğuk duş