hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçimin kaderi değişti! Biden çekildi, bundan sonra ne olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden çekilme kararıyla seçim sürecinin gidişatını değiştirdi. Haftalarca Demokrat Parti’nin adayı olmak konusunda ısrarcı olan Biden, baskıya boyun eğdi ve yarıştan çekildi. Bu gelişmenin seçimin kaderini nasıl etkileyeceği birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇEKİLME KARARI SEÇİM SONUÇLARINI NASIL ETKİLER?

    Haftalarca direndi, adaylıktan çekilmeyeceğim dedi. ABD Başkanı Joe Biden, baskılara direnemedi ve sonunda pes etti. Başkanlık seçimlerinin belki de kaderini değiştirdi.

    Biden, adaylıktan çekilme açıklamasında Kamala Harris’i işaret etti ve kendisine tam destek verdiğini ifade etti. Dört yıl önce onu başkan yardımcısı yapmasının hayatı boyunca aldığı en iyi karar olduğunu söyledi.

    KARAR DEMOKRATLARI VE CUMHURİYETÇİLERİ NASIL ETKİLER?

    Demokratların Biden’ın izinden giderek, Demokrat Parti Kongresi'ne bir aydan az süre kala belirsizlikten kaçınmak için başkan yardımcısının arkasında hizalanması muhtemel.

    Bunu yapmaları için birçok neden var. Bunlardan en önemlisi, Harris'in ilk siyah kadın başkan adayı olmasının engellenmesinin oluşturacağı görüntü. Bunun parti için kötü bir imaj oluşturacağı açık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Kamala Harris'in lehine olduğu gibi aleyhine olan unsurlar da var. Anketler, Harris’e olan kamuoyu desteğinin en az Biden kadar düşük olduğunu gösteriyor.

    Öte yandan, Kamala Harris’in başkan yardımcılığı koltuğunda sarsıntılı günleri oldu. Eleştirilerin odağına oturdu. Bunlardan en önemlisi, 2020 başkanlık yarışında gerçekleşti. Harris, Demokratların adayı olmak istemiş ancak çok kötü bir performans göstermişti.

    YARIŞTAN ÇEKİLEN BİDEN'I ELEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORLAR

    Harris’i tercih etmek Demokratlar için bir risk ama bu noktada güvenli bir seçenek de yok. Gelecek ay yapılacak Demokrat Parti Kongresi çok kritik. Kongrede Harris'in ismi öne çıkmış olsa da işlerin nasıl gelişeceğini öngörmek ve kontrol etmek zor olacak.

    Biden'ın çekilme kararı ile, Cumhuriyetçiler artık olmayan bir ismi özenle hedef tahtasına koymuş oldu. Cumhuriyetçiler, tüm bir haftayı bugün artık yarışta olmayan bir adayı eleştirerek geçirdi. Biden’ın çekilmesiyle, Donald Trump önderliğindeki Cumhuriyetçilerin oyun planı bozuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow