Rusya'nın uzay aracı Luna-25 Ay’ın yörüngesine girdi

Rusya’nın 47 yıl sonra ilk kez Ay’a gönderdiği uzay aracı Luna-25 Moskova saatiyle 11.57’de Ay’ın yörüngesine girdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Rusya’nın 47 yıl sonra başlattığı Ay misyonu başarılı şekilde devam ediyor. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamada, 11 Ağustos'ta fırlatılan Luna-25 adlı uzay aracının Moskova saatiyle 11.57’de Ay’ın yörüngesine girdiği bildirildi.
23 AĞUSTOS'TA İNİŞ YAACAK
Luna-25, görev kapsamında ayın etrafında yaklaşık 5 gün boyunca dönmesinin ardından 21 Ağustos'ta ayın güney kutbuna yumuşak bir iniş için rotasını değiştirecek. Luna-25’in başarılı iniş yapması halinde Ay’ın su izleri tespit edilen güney kutup bölgesinde bir yıl görev yapması planlanıyor.
Öte yandan, Hindistan’ın da geçtiğimiz ay Ay’a gönderdiği Chandrayaan-3 adlı aracın 23 Ağustos’ta Ay’a inmesi bekleniyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı
Suriye'de İsrail'in saldırı düzenlediği T4 Hava Üssü görüntülendi
Zelenski'den Türkiye’ye Güvenlik Garantisi Teklifi
'Konyalı Trump' ABD Senatosu'nda Tarihe Geçti
HABER... Trump 'Pandora'nın kutusunu açtı: Yüzde 10 hesabı