hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya’nın suikast planı önlendi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    CNN International tarafından büyük bir iddia ortaya atıldı. Habere göre, Amerikan istihbaratı Rusya’nın Ukrayna'ya yardım gönderen alman silah firmasının üst düzey yöneticisine yönelik suikast planını ortaya çıkarttı. Ardından ise Almanya’ya haber vererek bu suikastı engelledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili CNN International'dan önemli bir iddia geldi. İddiaya göre, ABD istihbaratı, Rusya’nın Ukrayna’ya yardım gönderen Alman silah firmasının üst düzey yöneticisine yönelik suikast planını ortaya çıkardı.

    CNN'in 5 Amerikalı ve batılı kaynağa dayandırdığı haberinde, ABD istihbaratının 2024'ün başlarında bir Alman silah üretici firmasının üst yöneticisi Armin Papperger'ı hedef alan komployu öğrendi ve Alman makamlarını uyardığı ileri sürüldü. Böylece suikastın önüne geçilmiş oldu.

    Şirketten yapılan açıklamada, güvenlik makamlarıyla düzenli istişare halinde gerekli önlemlerin her zaman alındığı belirtildi. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, şirketin yakın zamanda Ukrayna’da zırhlı araç fabrikası açmayı planlamasının Rusya’yı endişelendirdiğini öne sürdü.

    Gelecek haftalarda açılacak bu fabrikanın Avrupa'nın en büyük silah üreticilerinden olan şirketin üst düzey yetkilisini hedef almayı hızlandırdığı düşünüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN'e konuşan kaynaklar, komplonun Ukrayna’nın savaş çabalarını destekleyen Avrupa genelindeki savunma sanayi yöneticilerini öldürmeye yönelik bir dizi Rus planından biri olduğunu söyledi.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiki olan eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’de daha önce bu şirketin Ukrayna'da kurduğu herhangi bir tesisini vurarak misilleme yapacaklarını söylemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow