hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'da kilise ve sinagoga saldırılar! İşte bölgede son durum...

    KAYNAKAjanslar

    Rusya'nın Dağıstan bölgesinde iki ayrı şehirde eş zamanlı terör saldırıları meydana geldi. Saldırganlar, bir sinagog ve iki Ortodoks kiliseye saldırdı daha sonra da ateşe verdi. Saldırılarda 15'i polis 20'den fazla kişi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Dağıstan bölgesi 3 terör saldırısıyla sarsıldı. Saldırganlar, bir sinagog ve iki Ortodoks kiliseye saldırdı daha sonra da ateşe verdi. Silahlı saldırganlar, başkent Mahaçkale'de de polis karakoluna ateş açtı. Saldırılarda 15'i polis 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırılara ilişkin bilgi verdi. "Bugünkü terör eyleminin kurbanı, silahlarla Dağıstan'ın huzur ve sükunetini savunan 15'ten fazla polis memuru oldu. Ayrıca, çatışmalarda ve saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Aralarında Derbent'teki Ortodoks Kilisesi'nde 40 yılı aşkın süredir görev yapan Peder Nikolay da var" dedi.

    Rusyada kilise ve sinagoga saldırılar İşte bölgede son durum...

    Melikov, saldırıları düzenleyen 6 kişinin etkisiz hale getirildiğini ve soruşturma sürecinin devam ettiğini söyledi. "Şu an için Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde operasyonel tedbirlerinin aktif aşaması sona erdi. Daha fazla arama ve soruşturma tedbirleri, bu uyuyan hücrelerin tüm üyeleri tespit edilene kadar devam edecek" diye konuştu. Rusya soruşturma komitesinden yapılan açıklamada, saldırıların terör eylemi olarak değerlendirildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusyada kilise ve sinagoga saldırılar İşte bölgede son durum...

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı gönderdi ve saldırıyı kınadığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow