Rusya Büyükelçisinden, Alpaslan Çelik açıklaması

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nden Türkiye'ye suçlama: Rus pilotu öldüren kişi Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor.
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 24 Kasım'da Türk jetleri tarafından düşürülen Rus Su-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg Peşkov'u vuran grupta olduğunu söyleyen Alparslan Çelik'in "Türkiye'de elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını" söyledi.
Rusya'nın pilotu vurmakla suçladığı Alpaslan Çelik konuştu
Rossiya 24 kanalına konuşan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, "Adam televizyon kanallarına çıkıyor, gazetelere demeçler veriyor ve elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşıyor. Ama Ankara bu MHP'liyi tutuklamak için hiçbir şey yapmıyor" dedi.
Putin'den düşürülen uçak için sert açıklama
Karlov ayrıca, Çelik'in tutuklanması için Moskova'nın Ankara'ya defalarca çağrı yaptığını belirtti.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan "Rus pilot" açıklaması
MHP'li eski Keban Belediye Başkanı Ramazan Çelik'in oğlu Alparslan Çelik, 2014 ilkbaharında sınırdan önce Irak'a giderek Türkmenlerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmıştı. Çelik buradan da 2015 yılı başlarında Suriye'ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katılmış ve 2. Sahil Tümen Komutanlığı birliklerine katılarak komutan rütbesine kadar terfi etmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meta'dan dolandırıcılara karşı yeni önlem: Kullanıma sunuldu
Rusya Başbakanı Mişustin: "30 bine yakın yaptırıma rağmen Rus ekonomisi ayakta
NASA’da ‘Zombi Yıldız’ Alarmı… 1000 Km Yaklaşması Yeter: Ölüm Işınına Dönüşür! Dünya İçin Tehlike Mi?
Elon Musk’ın 5 Bin Çocuk Hayali Var! Gizli 'Lejyon' Planı...
Kuzey Kore, Rusya’ya Asker Gönderdiğini Resmen Doğruladı! Putin, Kim Jong Un’a Teşekkürlerini İletti…