hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rumlar DHKP-C liderini iade etmiyor

    Rumlar DHKP-C liderini iade etmiyor
    expand

    Kıbrıs Rum yönetimi, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütü DHKP/C'nin liderlerinden Aslan Tayfun Özkök'ün iadesini Ankara'nın Rum yönetimi ile resmen temasa geçmesi şartına bağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Başta PKK lideri Abdullah Öcalan olmak üzere bir çok teröriste kimlik ve pasaport sağlayan Kıbrıs Rum yönetimi, şimdi de Türkiye ile DHKP-C krizi çıkarma hazırlığına girdi. Rum yönetimi, geçtiğimiz günlerde Larnaka Havaalanı'nda yakalanan İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı DHKP-C liderlerinden Aslan Tayfun Özkök'ü iade etmeme kararı aldı.

    Rum medyasının haberlerine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı ve polis yetkilileri dün Özkök hakkında özel bir toplantı yaptı. Toplantıda Rum yetkililer Türkiye'nin İnterpol üzerinden talep ettiği Özkök'ü iade etmeme kararı aldı. Rum yetkililer, iade için Türkiye'nin İnterpol yerine Rum yönetimine doğrudan başvurması şartı koydu.

    Rum medyası, Türkiye'nin Kıbrıs Rum makamları ile doğrudan temasa geçmesinin 'tanıma' anlamına geleceğini ve bu nedenle böyle bir girişimde bulunmayacağını ileri sürüyor. Uzun bir süredir Kıbrıs Rum yönetiminde saklandığı belirtilen Aslan Tayfun Özkök, Hollanda'da kanser tedavisi görürken ölen DHKP-C lideri Dursun Karataş'ın yerine geçecek isimler arasında yer alıyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow