Rudaw muhabiri patlamada öldü

Musul'da DEAŞ'a yönelik operasyonu takip eden Kürt televizyon kanalı Rudaw'ın kadın muhabiri Shifa Gardi yol kenarına tuzaklanmış bir bombanın patlaması sonucu öldü
Gardi, Irak ordu güçlerinin şehrin batısında, IŞİD'in elinde olan bölgelere yönelik başlattığı operasyonu takip ediyordu.
BBC Türkçe'nin haberine göre, Rudaw televizyonu, 30 yaşındaki muhabirinin ölümünün ardından yayınladığı anma mesajında, Gardi'nin, erkek egemen bir dünyadaki kalıpları kırdığını söyledi.
Aynı patlamada kameraman Yunis Mustafa'nın da yaralandığını açıkladı.
Kanal, hayatını kaybeden Shifa Gardi'nin Ekim ayından bu yana devam eden operasyonla ilgili günlük bir program hazırladığını, en son olarak da cepheden yayın yaptığını açıkladı.
"Çok yavaş ilerliyoruz"
Irak ordu güçleri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne yönelik başlattığı son operasyonda da şiddetli bir direnişle karşılaşmış durumda.
Irak özel kuvvetlerinden general Abdul-Wahab al-Saadi, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, drone saldırıları, intihar saldırıları ve keskin nişancılar nedeniyle "çok yavaş ilerlediklerini" söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD’li yetkili Witkoff ve Putin arasında geçen ‘zorlu’ görüşme: Rus lider ‘kalıcı barış’ istiyor ama şartları var…
Katy Perry'nin uzay yolculuğunda dikkat çeken detay: Yanında götürdü, dönünce gökyüzüne doğru tuttu! Nedenini açıkladı...
Jennifer Lopez Türkiye'ye geliyor! Konser bileti fiyatları gündem oldu...
Fransa ile Cezayir arasındaki gerginlik tırmanıyor: "Sert karşılık veririz"
CIA arşivlerinde ortaya çıktı: Rus askerleri ve uzaylılar arasında çatışma! Taşa dönüştüler…