Replika sanılan kılıç, 3 bin yıllık çıktı

1930'larda, Budapeşte'den geçen Tuna Nehri'nin kıyılarında bulunan bronz bir kılıç, muhtemelen Orta Çağ'da veya daha sonra yapılmış bir kopya olduğu düşünülerek replika olarak etiketlendi. Ancak yakın tarihli bir araştırma, kılıcın 3 bin yıllık orijinal kılıç olduğunu ortaya çıkardı.
Kılıç, 90 yıldan uzun bir süredir Chicago'daki Field Müzesi'nde sadece bir kopya olarak etiketlenmiş bir şekilde sergileniyordu.
Ancak geçen yıl müze, eski Avrupa kralları hakkında yapılacak bir sergiye hazırlanırken, ziyarete gelen bir Macar arkeolog kılıcın gerçek olduğunu iddia etti.
Field Museum'daki antropoloji küratörü William Parkinson, yerel bir haber kanalına "Kılıcı yerinden çıkardık, arkeolog baktı ve toplam 20 saniye sonra bu bir kopya değil dedi" açıklaması yaptı.
Ancak Parkinson henüz ikna olmamıştı. Bölgedeki diğer bronz çağı silahlarında görüldüğü gibi, kılıcın gerçekten doğru bakır ve kalay kombinasyonlarından dövülüp dövülmediğini görmek için X ışınlarını kullanmak istedi.
TRT Haber'de yer alan bilgiye göre kılıcın kimyasal yapısının diğer tarihi eserlerle eşleştiği ortaya çıktı.
Uzmanlar artık antik kılıcın Milattan Önce 1080 ile 900 yılları arasında, muhtemelen bir savaşı veya sevilen birinin ölümünü anmak için ritüel amaçlarla Tuna'nın sularına atıldığını düşünüyorlar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...
Trump'ı ölümle tehdit etmişlerdi! Uyarı geldi
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı