hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'in Kuzey Kore ziyaretinin kodları ne? Dünya büyük kırılma mı yaşıyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kuzey Kore'ye gitmesi dünyayı ayağa kaldırdı. Putin'in Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'dan silah ve paralı asker talep ettiği öne sürüldü. Neler oluyor? 3. Dünya savaşına doğru mu gidiyoruz? Yoksa yeni soğuk savaş mı? CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK HABER MÜDÜRÜ İDRİS ARIKAN ŞU İFADELERLE AKTARDI;

    DÜNYA BU ZİYARETE NİYE BU KADAR TEPKİ GÖSTERDİ?

    Dünyada aslında büyük bir kırılma var artık. Bütün ülkeler yanımıza kimi alırsak diye konuşuyor. Kuzey Kore'nin nüfusu üzerinden bakarsak 26 milyonda 1.2 milyon kişinin asker olduğunu görüyoruz. Bugün Ukrayna savaşını hatırlarsan Rusya o kadar güçlü olmasına rağmen özellikle Kamikaze dronlar üzerinden İran'dan yardım almıştı. Orada büyük bir ilerleme sağlamıştı.

    Rusya ve Kuzey Kore. Bu iki ülkeye baktığımızda da birbirlerine ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Rusya büyük bir savaşa hazırlanıyor gibi bir görüntü var. Kuzey Kore'nin de aynı şekilde gerilimi yüksek safhada olduğunu görüyoruz. Nereden görüyoruz? Japonya ve Amerika üzerinden. Japonya ile Kuzey Kore'nin bir gerilimi olduğunu biliyoruz. Kuzey Kore ile Güney Kore'nin bir gerilimi olduğunu biliyoruz. Her an savaşabileceklerini biliyoruz. Rusya'nın da süregelen savaşının daha da büyümesi üzerinden konuşuyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR MI? TÜRKİYE'Yİ KAOSA ÇEKİLİR Mİ?

    Kaosa çekmek değil de kendi yanına çekmek isteyen kim? Her iki blokta bunu ister. Türkiye çok güçlü bir ülke askeri anlamda. Bundan dolayı da bu ülke bizim yanımızda olsun duygusu var. Buradaki asıl mesele savaşın ne zaman başlayacağı konusu değil. Savaşın nasıl sürdürüleceği konusu. Bu savaş aslında başlamış görünüyor ama bundan sonraki durak; Kosova mı olacak? Çin mi olacak? Ya da Kuzey Kore mi olacak? Her neresi olacaksa orası büyük bir savaşa evirilecek mi? Şu soru gündeme geliyor: Türkiye nükleer bir silaha sahip olmalı mı sorusu. Nükleer silaha sahip olmak caydırıcı olmak demek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow