hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den ABD'ye ''FÜZE'' tehdidi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya lideri Putin, ABD'nin orta ve kısa menzilli füzeleri çeşitli bölgelere konuşlandırdığına dair bilgiler geldiğine işaret etti. Buna yanıt olarak kendilerinin de orta ve kısa menzilli füzelerin üretimine başlaması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Bugün, Rusya Federasyonu'nun, orta ve kısa menzilli karadan konuşlu füzelerin konuşlandırılmasına ilişkin tek taraflı moratoryumuna ilişkin atacağı ilave adımlar konusunu ele alacağız. Bildiğiniz gibi Amerika Birleşik Devletleri birkaç yıl önce abartılı bir bahaneyle bu anlaşmadan çekildi ve bu tür füze sistemleri üreteceğini duyurdu.'' dedi.

    ABD İLE RUSYA ARASINDA FÜZE GERİLİMİ TIRMANIYOR

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi üyeleriyle çevrim içi toplantı yaptı. Amerika'nın 5 yıl önce Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekildiğini ve bu tür füzeler üretme niyetini açıkladığını hatırlattı;

    ''2019'da bu füzeleri üretmeyeceğimizi ve ABD bu sistemleri dünyanın bir bölgesine konuşlandırıncaya kadar konuşlandırmayacağımızı duyurduk.''

    Putin, ABD'nin eylemlerine yanıt olarak Rusya Federasyonu'nun orta ve kısa menzilli füzelerin üretimine başlaması gerektiğini söyledi.

    Putinden ABDye FÜZE tehdidi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ORTA VE KISA MENZİLLİ FÜZELER ÜRETMEMİZ GEREKİYOR"

    Putin, ''Bugün, bildiğiniz gibi, ABD bu füze sistemlerini sadece üretmekle kalmıyor, bunları zaten Avrupa'ya, tatbikat için Danimarka'ya getirmiş durumda. Yakın zamanda Filipinler'de olduğu açıklandı. Bu füzeleri Türkiye'den çıkarıp çıkarmadıkları bilinmiyor. Orada olsun ya da olmasın, buna tepki göstermemiz ve bu alanda bundan sonra ne yapmamız gerektiğine dair kararlar almamız gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

    ABD, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ile 1987'de imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan 2019 Ağustos'unda çekilmişti.


     
     
     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow