Polonya'da madende patlama: Ölü ve yaralılar var!

Polonya'nın güneyindeki Jaworzno kentinde bir kömür madeninde patlama yaşandı. Meydana gelen patlamada, 4 madenci hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 madenci ise yaralandı.
Polonya'nın güneyindeki Jaworzno kentinde bulunan Sobieski adlı kömür madeninde patlama meydana geldi. Katoviçe Madencilik Yüksek Dairesi tarafından yapılan açıklamada, maden ocağındaki dolgu boru hattını temizlemek için havalandırma departmanından görevlendirilen 6 kişilik ekibin boru hattına su doldurduğu esnada patlama meydana geldiği aktarıldı.
Yerin yaklaşık 600 metre altında gerçekleşen patlamada, 4 madenci hayatını kaybederken, 1’i ağır 2 madenci de yaralandı. Kazaya ilişkin olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi.
POLONYA'NIN EN BÜYÜK MADENLERİNDEN BİRİ
Tauron Madencilik'e bağlı olarak faaliyet gösteren Sobieski kömür madeni, Janina ve Brzeszcze maden ocaklarıyla birlikte ülkede kömür çıkarma hacmi bakımından Polonya Maden Grubu ve Jastrzebska Kömür Şirketi'nin ardından üçüncü sırada geliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Putin'den Grönland yorumu: ABD'nin ciddi planları var
Yeni bir sarmal galaksi keşfedildi! Merkezinde süper kütleli bir kara delik var...
Dünyanın konuştuğu o açıklama... Zelenski: Putin yakında ölecek!
Trump'tan Çin'e mesaj: 'Tarife indirimi' için TikTok şartı sundu
Satürn’ün halkaları kayboluyor! Bu hafta sonu gerçekleşecek: İşte gizemli değişimin nedeni...