hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pelosi’den Biden’a: Anketler seçimi kazanamayacağını gösteriyor

    Pelosi’den Biden’a: Anketler seçimi kazanamayacağını gösteriyor
    expand
    KAYNAKŞeyda Aydın / cnnturk.com Muhabiri

    ABD’de eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Joe Biden arasında geçen görüşmenin detayları basına sızdı. CNN International’da yer alan habere göre 5 Kasım seçimlerinin masada olduğu görüşmede Pelosi Biden’a, "anket sonuçlarının, Donald Trump'ı yenemeyeceğini gösterdiğini" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kasım ayında gerçekleşecek olan seçimler için geri sayım sürerken, 27 Haziran tarihinde Trump ile olan ilk televizyon münazarasında zayıf performans sergileyen Joe Biden’ın adaylığına yönelik tartışmalar sürüyor.

    Bazı üst düzey Demokrat yetkililer, Biden’a adaylıktan çekilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Biden ise ilerleyen yaşına ve sağlık durumuna yönelik dile getirilen endişelere dair yaptığı son açıklamada, sağlığıyla ilgili tıbbi bir durum tespit edilmesi halinde seçim yarışından çekilebileceğine işaret etmişti. Öte yandan söz konusu son röportajında Biden, adaylığını sürdürme niyetinde olduğu mesajını da verdi.

    ABD’de başkanlık seçimlerine ilişkin Demokratların aday çıkmazı gündemdeki yerini korurken, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Biden arasında geçen özel görüşmenin detayları basına sızdı.

    "ANKETLER KAZANAMAYACAĞINI GÖSTERİYOR"

    CNN International görüşme hakkında bilgi sahibi olan dört kaynağa dayandırdığı haberinde, kamuoyu yoklamalarına değinen Pelosi’nin Biden’a, "anket sonuçlarının, Donald Trump'ı yenemeyeceğini gösterdiğini" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddialara göre Pelosi, ikinci dönem için aday olmaya devam etmesinin, Kasım ayında Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ni Demokratların kazanma şansını yok edebileceğini ifade etti.

    Bir kaynağın iddiasına göre Biden bu sözlere karşı çıkarak, anketlerde kendisini önde gösteren sonuçlar gördüğünü Pelosi'ye söyledi.  Kaynaklardan bir diğeri ise ABD Başkanı’nın anketler hususunda savunmaya geçtiğini belirtti.

    Söz konusu telefon görüşmesi, 27 Haziran televizyon münazarasından sonra Pelosi-Biden arasında geçen ikinci temas olarak kayıtlara geçti. Görüşmeye dair net bir tarih verilmese de geçen hafta gerçekleştiği öne sürülüyor. Pelosi ve Biden son olarak Temmuz ayı başında görüşmüştü.

    Kaynakların hiçbiri, Pelosi'nin Biden'a doğrudan seçim yarışından çekilmesi gerektiğini söyleyip söylemediğini belirtmedi.

    CNN International'a konuşan Pelosi'nin bir sözcüsü ise eski Temsilciler Meclisi Başkanı'nın Cuma gününden beri California'da olduğunu, o tarihten beridir de Biden ile konuşmadığını söyledi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow