hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PAVEL DUROV KİMDİR? Telegram’ın kurucusu Pavel Durov kaç yaşında, nereli?

    PAVEL DUROV KİMDİR Telegram’ın kurucusu Pavel Durov kaç yaşında, nereli
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Whatsapp’ın ardından en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Telegram’ın kurucusu olarak bilinen ve teknoloji alanında önemli yatırımlara imza atan Pavel Durov’un gözaltına alınmasının ardından dikkatler kendisine yöneldi. Peki, yazılımcı ve girişimci Pavel Durov kimdir, kaç yaşında, nereli?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram ile teknoloji alanında önemli bir pazar sahibi olan Pavel Durov kısa süre önce gözaltına alınmıştı. Pavel’in gözaltına alınmasının ardından hayatı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Pavel Durov kimdir?

    PAVEL DUROV KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

    Pavel Durov, Rusya doğumlu bir girişimci ve yazılımcıdır. Durov, sosyal medya platformu VKontakte (VK) ve popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu olarak bilinir.

    1984 yılında St. Petersburg'da doğan Durov, yüksek öğrenimini St. Petersburg Devlet Üniversitesi'nde filoloji bölümünde tamamladı. 2006 yılında, o dönemde Rusya'nın en popüler sosyal medya platformlarından biri haline gelen VKontakte'yi (VK) kurdu. VK, Facebook'a benzeyen bir sosyal ağ olarak kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı.

    PAVEL DUROV KİMDİR Telegram’ın kurucusu Pavel Durov kaç yaşında, nereli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Durov, 2014 yılında VK'nın kontrolünü Rus yatırımcılara devretmek zorunda kaldıktan sonra Rusya'dan ayrıldı ve Telegram'ı kurdu. Telegram, güvenli ve şifreli mesajlaşma hizmetleri sunan bir platform olarak hızla popülerlik kazandı. Kullanıcı gizliliğine verdiği önem ve devlet müdahalelerine karşı duruşuyla tanınan Durov, Telegram'ı dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulamalarından biri haline getirdi.

    Pavel Durov, teknoloji dünyasında yenilikçi bir figür olarak tanınır ve hem VK hem de Telegram ile dijital iletişim alanında önemli izler bırakmıştır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow