Papa'nın yeğenine silahlı gasp girişimi

Papa Franciscus'un yeğeni Juan İgnacio Bergoglio ve kız arkadaşının Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te silahlı gasp girişimine uğradığı bildirildi.
Arjantin resmi haber ajansı TELAM'da yer alan habere göre, Arjantinli olan Papa'nın yeğeni Bergoglio, kız arkadaşıyla akşam yemeği yemek için Buenos Aires'teki evinden çıkarak arabasına bindi. Bergoglio ve kız arkadaşı, bu sırada kimliği henüz belirlenemeyen üç kişinin silahlı gasp girişimine uğradı.
Obama'dan kilise saldırısı açıklaması
Papa'nın yeğeni Bergoglio, soygunculardan birinin kız arkadaşına silah doğrulttuğunu, bir diğerinin arabasının arkasında durduğunu, üçüncüsünün ise kendisine silah doğrultarak arabadan indirdiğini anlattı. Bergoglio, soyguncunun cüzdan, para veya cep telefonunu bulmak amacıyla ceplerini kontrol ettiğini söyledi.
Soyguncuya üzerinde sigara paketi dışında hiçbir şey bulunmadığını söylemesi üzere bu kişinin evine girmek istediğini aktaran Bergoglio, o anda polise ait bir devriye aracının yakından geçmesiyle soyguncuların geldikleri arabaya binerek olay yerinden kaçtığını ifade etti.
Şanslı olduklarını dile getiren Bergoglio, "Tanrıya şükür soyguncular geçen devriye aracının ışıklarını gördüler. Bu bizi kurtaran ışık oldu" diye konuştu. Asıl adı Jose Mario Bergoglio olan Papa Franciscus, Katolik aleminin 266. ruhani lideri olarak seçilmeden önce Buenos Aires Başpiskoposu'ydu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...
Toplantı bitti, gözler Vatikan'da! Yeni Papa ne zaman seçilecek?
Meta'dan dolandırıcılara karşı yeni önlem: Kullanıma sunuldu