Papa Franciscus'tan ilginç hareket

Papalık protokolünde alışagelmişin dışında sergilediği hareketlerle dikkati çeken Papa Franciscus, bu kez aracına eski bir arkadaşını alıp, tur attı.
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, her çarşamba günü Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda yaptığı genel kabul oturumları öncesinde meydanı turlarken ilginç bir olaya daha imza attı.
Ruhani lider, meydanda "Papamobile" adlı aracıyla turladığı sırada, memleketi Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten tanıdığı Rahip Fabian Baez'i kalabalık arasında görünce aracı durdurttu ve kendisini korumakla yükümlü Vatikan Jandarmaları'ndan Baez'in kendisine ulaşması için yardım istedi.
Baez ile kucaklaşan Papa Franciscus, eski arkadaşını aracına da alarak bir ilke imza attı ve turuna bu kişiyle devam etti.
Papa'ya turunda eşlik eden rahip Baez, basın mensuplarına, olanlar karşısında şaşkınlığını gizlemeyerek,
"(Ben burada ne yapıyorum) diye sordum kendime" dedi.
Papa Franciscus, Aziz Petrus Meydanı'ndaki kabulleri ya da ayinleri öncesinde halk arasında tur atarken, genellikle bebek ve çocuklarla ilgileniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Panayır striptizcisi' demişti! Şimdilik savaş baltalarını gömdüler! 20 yıllık küslük sona erdi!
10 bin yıl sonra ulu kurtlar yeniden hayatta! Nesli tükenmişti… Bilim insanları detayları açıkladı
Piyasalar kıpkırmızı! Trump ne yapmaya çalışıyor? Yunus Paksoy yazdı
HABER... Hayalleri suya düştü: Netanyahu'ya soğuk duş
İsrail terörü hız kesmiyor! 70 yaşındaki Filistinliyi döverek öldürdüler