Pakistan'da aşı ekibine silahlı saldırı

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde çocuk felci aşısı yapan sağlık görevlilerine düzenlenen silahlı saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Pakistan'ın Mansehra şehri polis şefi Ahtar Hayat'ın verdiği bilgiye göre, şehrin Dana bölgesinde çocuk felci aşısı yapan sağlık ekibine kimliği belirlenemeyen kişiler silahlı saldırı düzenledi.
Hayat, saldırıda sağlık görevlisi iki kadın ve ekibi korumakla görevli bir polisin yaşamını yitirdiğini, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.
Çocuk felci virüsünün en çok görüldüğü ülkelerden Pakistan'da halk, bu hastalığın aşısının Müslüman çocukları kısırlaştırmak için yapıldığına inanıyor.
Hayber Pahtunhva eyaletinde çocuklarına çocuk felci aşısı yaptırmak istemeyen binden fazla aile hakkında geçen haftalarda gözaltı kararı çıkarılmış, yaklaşık 500 kişi gözaltına alınmıştı.
Okullarda özel öğrencilere "destek odaları" geliyor
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...