hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olağanüstü hal 15 Aralık'ta kalkacak

    Olağanüstü hal 15 Aralıkta kalkacak
    expand

    Pakistan'da 3 Kasım'da ilan edilen olağanüstü halin 15 Aralık'ta kaldırılacağı açıklandı.

    Pakistan Genel Savcısı Malik Muhammed Kayyum, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in olağanüstü hali daha önce ilan edilenden bir gün önce, 15 Aralık'ta kaldıracağını söyledi.
     
    Müşerref'in olağanüstü hali neden bir gün önce kaldırmaya karar verdiğini bilmediğini söyleyen Kayyum, "belki de 16 Aralık pazar olduğu içindir. Herkes kalkmasını istiyordu, dolayısıyla daha önce kalkması daha iyi olur" dedi.
     
    Pervez Müşerref'in sözcüsü ise olağanüstü halin bir gün önce kaldırılacağını bilmediğini söyledi.
     
    Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, 3 Kasım'da olağanüstü hal ilan ederek anayasayı askıya almış ve Yüksek Mahkeme yargıçlarını değiştirmişti.
     
    Talepler bildirgesinde anlaşmazlık
     
    Ülkedeki muhalif grupların talepler bildirgesi üzerindeki anlaşmazlığı da sürüyor. Taraflar arasında, Müşerref'in görevden aldığı Pakistan Yüksek Mahkemesi yargıçlarının yeniden göreve getirilmesi talebine ilişkin görüş ayrılığı var.
     
    Siyasi yorumculara göre eski Başbakan Benazir Butto, seçime katılımının Müşerref'in yerine getirmeyeceği taleplere bağlı olmasını istemiyor. Butto, boykotun Müşerref'in elini güçlendireceğini savunuyor.
     
    Butto yandaşı 3 kişi öldürüldü
     
    Seçimler öncesinde tansiyon da yüksek. Ülkedeki muhalif liderlerden eski Başbakan Benazir Butto yandaşı 3 kişi silahlı kişilerce vurularak öldürüldü.
     
    Polis, saldırının bugün Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'nın 250 kilometre doğusundaki Nasırabad kasabasında düzenlendiğini belirtti.
     
    Nasırabad polisi, Butto'nun parti bürosuna saldıran silahlı kişilerin 3 kişiyi öldürdüğünü belirterek, olayın soruşturulmasına başlandığını söyledi. Polis, saldırının arkasında kimlerin olduğunu araştırıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow