Nijerya'da silahlı saldırı: 10 ölü

Nijerya'nın orta kesimlerindeki Kogi eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişinin öldüğü bildirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Polis Sözcüsü Ali Janga, gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı saldırganların Bassa bölgesinde evleri ateşe verdiğini ve halka ateş açtığını belirtti.
Janga, saldırıda 10 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.
Çok sayıda evin kül olduğuna işaret eden Janga, bölgeye takviye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını sözlerine ekledi.
Ülkenin orta kesimleri, sık sık çobanlar ile çiftçiler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Hayvanlarını otlatmak için göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mahkumlarla poz, operasyonu ifşa... ABD, Kristi Noem'i konuşuyor: "Bakan mı fenomen mi?"
Biden'dan görevi devrettikten sonra kamuoyu önünde ilk açıklama: Trump'a "soygun" suçlaması...
Nükleer müzakereler... ABD'nin İran'a teklifi belli oldu: İsrail’i rahatsız eden yaklaşım...
İsraillilerin o ülkeye girişi yasaklandı! Karar Facebook'tan duyuruldu...
ABD’li yetkili Witkoff ve Putin arasında geçen ‘zorlu’ görüşme: Rus lider ‘kalıcı barış’ istiyor ama şartları var…