Nicolas Sarkozy geri dönüyor

Fransa'da ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri Nicolas Sarkozy, 2017'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olduğunu açıkladı.
Sarkozy, çarşamba günü piyasa çıkacak yeni kitabı "Herşey Fransa için" adlı kitabının önsözünü resmi Facebook sayfasından paylaşarak cumhurbaşkanlığına adaylığını duyurdu.
Önsözde Sarkozy, "2017 cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmaya karar verdim. Fransa ona her şeyi vermemizi arzu ediyor. Bu mücadeleyi tarihimizin sarsıldığı bir dönemde yürütecek güce sahip olduğumu hissediyorum." ifadelerini kullandı.
"Hakikat", "Kimlik", "Rekabet", "Otorite" ve "Özgürlük" adlı 5 bölüme ayrılan kitap 231 sayfadan oluşuyor.
Daha önce 2007-2012 yılları arasında cumhurbaşkanlığı yapan Sarkozy'nin partisinin resmi adayı olması için 20-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ön seçimleri kazanması gerekiyor.
Sarkozy'nin ön seçimlerdeki en büyük rakibi ise eski başbakanlardan Alain Juppe olarak görülüyor.
Fransa'da iki turlu olarak gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi 23 Nisan- 7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...
Toplantı bitti, gözler Vatikan'da! Yeni Papa ne zaman seçilecek?