hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO üyelerinin savunma harcaması yüzde 18 artacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden tarafından Beyaz Saray'da ağırlanan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerinin bu yıl savunma harcamalarını yüzde 18 artıracağını duyurdu. Stoltenberg, NATO'nun nükleer ittifak olmaya da devam edeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Başkanı Joe Biden tarafından Beyaz Saray'da ağırlandı.

    Yapılan kısa basın açıklamasında konuşan Stoltenberg, NATO harcamalarında son dönemin en büyük artışının olacağını söyledi. "Bugün savunma harcamalarına ilişkin yeni rakamlar yayınlayabiliyoruz. Bu rakamlar, Avrupa ve Kanada genelinde NATO müttefiklerinin bu yıl savunma harcamalarını yüzde 18 oranında artırdığını gösteriyor ki bu, on yıllardır görülen en büyük artış. Ve 23 müttefik bu yıl gayrisafi yurt içi hasılalarının yüzde ikisini veya daha fazlasını savunmaya harcayacak."

    NATO üyelerinin savunma harcaması yüzde 18 artacak

    Temmuz’da Washington'da düzenlenecek NATO Zirvesi'nde ittifakın 75. yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Stoltenberg, geleceğe yönelik önemli kararlar alacaklarını söyledi. "Önümüzdeki ay burada bir araya geldiğimizde, güvenlik yardımı ve eğitim sağlanmasında NATO'nun öncü rol oynaması konusunda anlaşacağımızı ve ayrıca müttefiklerimizin Ukrayna'ya mali ve askeri desteği artırma konusunda anlaşacaklarını umuyorum. Bu, ABD'nin üzerindeki yükü azaltacak ve Ukrayna'ya desteğimizi güçlendirecektir."

    Biden ise Stoltenberg'e teşekkürlerini ileterek "Birlikte Rusya'nın Avrupa'daki saldırılarını engelliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO üyelerinin savunma harcaması yüzde 18 artacak

    Stoltenberg ayrıca ittifakın hedefinin nükleer silahsız bir dünya olduğunu ancak bu tür silahlar var oldukça NATO'nun da nükleer bir ittifak olmaya devam edeceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow