Müslüman Kardeşler kararı ertelendi

Mısır geçici hükümeti, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yasaklanmasıyla ilgili hükmün uygulanmasını, yargı süreci tamamlanana kadar erteledi.
Kahire'de Bakanlar Kurulu binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ber'i, "Bugünkü oturumda, İhvan'ın kapatılması yönündeki hüküm görüşüldü ve yargı süreci tamamalanana kadar uygulamanın ertelenmesine karar verildi" ifadesini kullandı.
Mısır'da İhvan'ın lağvedilmesiyle ilgil davayı gören Kahire Mahkemesi, dün "İhvan'ın kapatılması, derneğin ve derneğe bağlı oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmasına" hükmetmişti. Mahkeme ayrıca, İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almıştı.
İhvan yetkilileri ise davanın idari mahkemede görülmesi gerekirken, uzmanlık alanı farklı olan mahkemede görüldüğünü ve bu nedenle yasalara aykırı hareket edildiği gerekçesiyle dernek hakkında verilen kapatma kararına itiraz edeceklerini bildirmişti.
1928 yılında Hasan el-Benna tarafından kurulan İhvan, "yasal denetiminden muaf" olduğu yönündeki suçlamalar nedeniyle geçen sene martta kendisini sivil toplum kuruluşu olarak tescil ettirmişti.
Yakalama emri
Bu arada Mısır'da Başsavcılık, devrik lider Mübarek döneminde düzenlenen seçimlerde hile yapılmasıyla ilgili görülen davada, "şahitlik görevini yerine getirmediği" gerekçesiyle eski Adalet Bakanı Ahmed Mekki hakkında yakalama emri çıkardı.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başsavcılık, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde Adalet Bakanlığı yapan Ahmed Mekki hakkında, 2005 ve 2010 genel seçimlerinde hile yapılmasıyla ilgili davaya katılmayarak şahitlik görevini yerine getirmediği gerekçesiyle yakalama emri çıkardı.
Mısır yasalarına göre, şahitlik görevini yerine getirmeyen kişiler hakkında yakalama emri çıkartılabiliyor.
Daha önce Mısır İdari Savcılık Heyeti Üyesi Nüha ez-Zeni hakkında da aynı nedenle yakalama emri çıkartılmıştı.
SON DAKİKA
-
21. 45
Beyaz Saray'dan Umman'daki görüşmeye ilk yorum
-
21. 43
SON DAKİKA ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI AÇIKLANDI 12 NİSAN 2025 | Çılgın Sayısal Loto sonuçları nasıl öğrenilir? Sonuç sorgulama ekranı!
-
21. 36
Tarih belli oldu! Bahar havası geri geliyor: Sıcaklıklar artacak!
-
21. 30
Havacılıkta yeni kurallar: Biniş kartı ve check-in tarih oluyor
-
21. 24
Emine Erdoğan, Antalya'da lider eşlerine Anadolu'nun kültürel mirasını tanıttı
-
21. 01
SON DAKİKA | Minguzzi ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun