hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova-Erivan hattında yeni temas

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son dönemde Batı yanlısı açıklamalarıyla dikkat çeken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Moskova'da Vladimir Putin ile görüştü. Karabağ'da Rus askerlerinin müdahil olmaması üzerinden yaşanan gerilimin gölgesinde gerçekleşen görüşmede, iki lider bölgesel konuları görüştü. Rus askerlerinin Ermenistan'ın bazı bölgelerinden çekileceği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Kremlin'de bir araya geldi. Görüşme, Avrasya Ekonomik Birliği Zirvesi'nin ardından gerçekleşti. Geleneksel olarak müttefik olan Rusya ve Ermenistan'ın arası bir süredir açıktı. Erivan, Azerbaycan'ın geçen yıl Dağlık Karabağ'ı geri almak için düzenlediği saldırıya Rusya'nın bir müdahalesinin olmamasına tepkiliydi.

    Giderek daha eleştirel yorumlarda bulunan Paşinyan, gerginlikten bu yana ilk kez Moskova'yı ziyaret etmiş oldu. Putin, "Biz her zaman öncelikle ekonomik iş birliğine önem veriyoruz" diyerek gerginliklere değinmedi. Kremlin Sözcüsü Peskov, iki liderin gerçekleştirdiği toplantıda Rusya Sınır Muhafızlarının Ermenistan'ın çeşitli bölgelerinden çekilme konusunda anlaştığını açıkladı. Peskov, Erivan'ın talebi üzerine, Türkiye ve İran sınırlarındaki Rus askeri personelin bölgede kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow