Mistura'dan Suriye çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de birbiriyle savaş halinde olan taraflara "somut siyasi görüşmeler yapmaya" hazır olma çağrısında bulundu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Perşembe günü başlayacak ve ay sonuna kadar sürmesi planlanan Cenevre barış görüşmelerinde, "Suriye'nin yönetimi, yapılması planlanan anayasal değişiklikler, seçimler ve terörle mücadele" ana başlıklarına odaklanılacağını vurgulayan Mistura, sonuç alınabilmesi için tarafların hazırlıklı olmalarını istedi.
Cenevre görüşmeleri öncesi Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi yetkililer ile bir araya gelen Mistura, Moskova ve Ankara'da yapacağı görüşmelerin ardından Cenevre'ye dönecek.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun