hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır Lideri'nden tanklı fotoğraf: İsrail'i rahatsız etti!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi'nin askeri akademiye yaptığı ziyaret ile ilgili Cumhurbaşkanlığı'nın paylaştığı fotoğraflar, İsrail'de rahatsızlık yarattı. Fotoğraflarda Mısırlı askerlerin İsrail ordusuna ait Merkava Tanklarının zayıf noktalarını inceledikleri kameralara yansıdı. Fotoğraflar daha sonra silindi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MISIR CUMHURBAŞKANI İSRAİL TANKLARINI İNCELEDİ

    Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin Mısır Harp Akademisi’nde katıldığı bir eğitim dersinde Mısırlı askerlerin İsrail ordusuna ait Merkava Tanklarının zayıf noktalarını inceledikleri kameralara yansıdı.

    Lübnan’da yayın yapan Hizbullah’a yakın El-Ahbar Gazetesi'nin Mısırlı askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre bu, Mısır’ın savaşma kabiliyetine sahip olduğuna ve İsrail silahlarını detaylıca incelediğine dair bir mesaj niteliği taşıyordu. Habere göre İsrailli yetkililer konuyu ‘İki taraf arasındaki ilişkilerin doğasına uygunsuz’ olarak değerlendirdi ve fotoğrafların silinmesini istedi. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü tarafından sosyal medyada paylaşılan görsellerin silindiği dikkati çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paylaşım tam da İsrail’in Gazze Şeridi’nin Mısır sınırında bulunan Refah kentine askeri bir operasyon yapıp yapmayacağı tartışmaları sürerken gerçekleşti. Mısır yönetimi daha önceki açıklamalarda Refah’a olası operasyona karşı çıkarken, Filistin sorununun kendi topraklarına taşınmasının kırmızı çizgileri olacağını söylemişti.

    Londra merkezli Arapça yayınlanan Suudi Gazetesi Şark El Avsat da, bazı sosyal medya kullanıcılarının fotoğrafların yayınlanmasını Mısır'ın İsrail'e Refah'ta eylemden kaçınma yönündeki uyarılarıyla ilişkilendirdiğini bildirdi. Gazete, Mısır Cumhurbaşkanı'nın İsrail'i Refah'a askeri müdahaleye karşı defalarca uyardığını ve ülkesinin "Gazze sakinleri için insani sonuçları nedeniyle planları reddettiğini" vurguladığına dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow