Meksika'da Refah katliamı öfkesi: İsrail Büyükelçiliği önü savaş alanına döndü

Meksika polisi, İsrail’in son günlerde Refah’a yönelik artan saldırılarını protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan Filistin destekçisi gruba biber gazıyla müdahale etti.
İsrail, Gazze Şeridi’nin ardından son günlerde Refah’a yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken dünya genelinde İsrail karşıtı eylemler de sürüyor. Eylemlerin bir diğer adresi Meksika’nın başkent Mexico City oldu. Yüzlerce Meksikalı, “Refah için acil eylem” adlı gösteriye katılmak üzere İsrail’in Mexico City Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. İsrail karşıtı sloganlar atan eylemciler, İsrail’in Refah’a yönelik ağır bombardımanını protesto etti.
Meksika hükümetinin İsrail ile diplomatik ilişkileri kesmesini talep eden eylemciler, büyükelçilik önündeki polisle karşı karşıya geldi. Demir bariyerleri aşarak büyükelçiliğe girmeye çalışan eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı.
Bazı göstericileri gözaltına alan polis, “dağılın” uyarısına karşı gelen eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Eylemciler ise polise taş atarak karşılık verdi. Bazı eylemciler ise ellerini kırmızıya boyayarak tepki gösterdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…