Malezya'da 30 ton karıncayiyen eti ele geçirildi

Malezya'nın Sabah eyaletinde düzenlenen operasyonda 30 ton karıncayiyen eti ele geçirildi.
Malezya'nın kuzeyindeki Sabah eyaletinde polisin ihbar üzerine bir fabrikaya düzenlediği operasyonda yaklaşık 30 ton dondurulmuş karıncayiyen eti bulundu.
Yaklaşık 360 kilogram karıncayiyen pulu ve 61 canlı karıncayiyen ele geçirilen operasyonda, fabrikanın yöneticisi olduğu belirtilen bir kişi gözaltına alındı.
Eyalet polis şefi Omar Mammah, Malezya'da 1975'ten bu yana, nesli tehlikede olan karıncayiyen ticareti yapmanın yasak olduğunu açıkladı.
Asya kıtasında yasa dışı ticareti yaygın olarak yapılan karıncayiyen, eti ve derisindeki pullardan ötürü değer görüyor.
Çin'de geleneksel ilaç yapımı için kullanılan karıncayiyen pulunda keratin maddesi bulunuyor.
SON DAKİKA
-
18. 11
SON DAKİKA HABERİ: Amman'da Suriye toplantısı! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan önemli açıklamalar
-
18. 05
Eminönü Mısır Çarşısı bu Ramazan ayında da hareketli
-
17. 54
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2025: Emekli Bayram İkramiyesi Belli Oldu Mu? Ramazan Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?
-
17. 28
Ordu'da çocuk sporcuları taşıyan minibüs kaza yaptı: 7 yaralı
-
17. 19
11-14 MART BİM AKTÜEL: Haftaya BİM'de Neler İndirimde? Mutfak İhtiyaçlarından Alet Çantasına, Çapa Makinesinden Testereye, Motosikletten Boya Malzemelerine Ne Ararsan Var!
-
17. 12
Amman'da kritik zirve: Türkiye, Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriye arasındaki toplantı başladı
EN ÇOK OKUNANLAR
Türk Savunma Sanayii Küresel Güç Haline Geliyor!
Elon Musk ile Marco Rubio Arasında Kabine Toplantısında Tartışma İddiası! Trump’tan Sert Yanıt
Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle! Kim Jong-un başında böyle poz verdi
Trump'ın 'kripto' başkent hayali: İmzayı attı
Stonehenge'in gizemi çözüldü: Taşların kaynağı ve yapının amacı ortaya çıktı