hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maldivler nerede, nüfusu kaç kişi? Maldivler'in para birimi ve bayrağı

    Maldivler nerede, nüfusu kaç kişi Maldivlerin para birimi ve bayrağı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünyanın en gözde turistik noktalarından biri olan Maldivler her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Muhteşem doğal güzelliği ve masmavi sularıyla turistlerin uğrak noktalarından biri olan Maldivler birçok adaya ev sahipliği yapıyor. Peki, tam olarak Maldivler nerede, ülkenin nüfusu kaç kişi? İşte Maldivler'in para birimi ve bayrağı hakkında bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MALDİVLER NEREDE?

    Maldivler, Hint Okyanusu'nda yer alan bir takımadadır. Güney Asya'da, Hindistan'ın güneyinde ve Sri Lanka'nın yaklaşık 700 kilometre güneybatısında bulunur. Maldivler, 26 atolden oluşan 1.192 adadan meydana gelir ve bu adaların yaklaşık 200'ü yerleşim yeri olarak kullanılır. Tropikal bir cennet olarak bilinen Maldivler, beyaz kumlu plajları, berrak turkuaz suları ve zengin deniz yaşamıyla ünlüdür. Tatil ve balayı destinasyonu olarak popülerdir. Ülkenin bayrağı ise şöyle:

    Maldivler nerede, nüfusu kaç kişi Maldivlerin para birimi ve bayrağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MALDİVLER NÜFUSU VE PARA BİRİMİ

    Maldivler'in nüfusu yaklaşık 500.000'dir. Maldivler'in para birimi Maldiv Rufiyası (MVR) olarak adlandırılır. 1 Maldiv Rufiyası 100 laari'ye bölünür. Maldiv Rufiyası'nın uluslararası kısaltması "MVR" dir. Maldivler'de ayrıca turistik bölgelerde ABD Doları da yaygın olarak kabul edilmektedir.

    Maldivler nerede, nüfusu kaç kişi Maldivlerin para birimi ve bayrağı

    Maldivler, zengin mercan resifleriyle ünlüdür. Bu resifler, zengin deniz yaşamına ev sahipliği yapar ve dalış ve şnorkelle yüzme gibi su altı etkinlikleri için popüler yerlerdir. Maldivler, dünyanın en alçak yerleşim yerlerinden biridir. Ortalama yerden yüksekliği sadece 1.5 metre civarındadır. Bu, iklim değişikliği ve deniz seviyesinin yükselmesi konularında Maldivler'i savunmasız hale getirmektedir.

    Maldivler tropikal bir iklime sahiptir ve yıl boyunca sıcak ve nemli hava koşulları hakimdir. İki ana mevsim vardır: kuru sezon (kasım - nisan) ve yağışlı sezon (mayıs - ekim). Kuru sezonda, hava genellikle açık ve güneşlidir, yağışlı sezonda ise daha fazla yağmur görülür. Maldivler'in bitki örtüsü, çoğunlukla tropikal bitkiler ve palmiye ağaçları ile kaplıdır. Fauna açısından ise deniz yaşamı oldukça zengindir; resif balıkları, köpekbalıkları, manta vatozları ve deniz kaplumbağaları gibi pek çok tür bulunmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow