Macaristan'da tartışmalı sivil toplum tasarısı yasalaştı
Macaristan'da Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının "şeffaflaşmasını" öngören tasarı, Ulusal Mecliste kabul edildi
Macaristan'da faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşlarının "şeffaflaşmasını" öngören tasarı, Ulusal Mecliste kabul edilerek yasalaştı.
Ceylin'in otopsi raporu açıklandı
Milletvekilleri Lajos Kosa, Gergely Gulyas ve Szilard Nemeth tarafından sunulan yasa tasarısı, koalisyon hükümetine mensup 130 milletvekilinin oyuyla kabul edildi. Oylamada 24 milletvekili çekimser kalırken, 44 milletvekili hayır oyu kullandı.
Yeni kanuna göre, ülkede faaliyet gösteren ve yurt dışından yıllık 7,2 milyon Macar forintinden (92 bin TL) fazla destek alan vakıf ve dernekler 15 gün içinde mahkemeye başvurup yurt dışından yardım aldıkları yönünde bildirim yapmaları zorunlu hale getirildi.
Yeni kanuna göre, yurt dışından destek alan vakıf ve derneklerin, yardım aldıklarına ilişkin yazıları kendi internet sayfaları, broşür ve reklam alanlarında açıkça belirtmeleri de gerekecek.
Öte yandan Avrupa Birliği (AB) fonundan destek alan kurumların yanı sıra dini ve sportif faaliyetlerde bulunan dernek ve vakıfların herhangi bir bildirimde bulunması gerekmeyecek.
Hükümet, Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros tarafından desteklenen sivil toplum kuruluşlarının, Soros ve uluslararası sermayenin çıkarlarını yerel hükümetlere dikte ettirmek için kullanıldığını öne sürüyor.
Sivil toplum kuruluşları ise Macaristan'ın izlediği sığınmacı politikasını eleştirdikleri ve ülkedeki yolsuzlukları gün yüzüne çıkardıkları için hükümet tarafından hedef gösterildiklerini savunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elon Musk’tan Jeff Bezos’a “Trump” göndermesi… Dünyanın en zengin iki ismi arasındaki gerginlikte yeni perde!
Netanyahu küplere bindi, Biden’dan ‘destek’ geldi! UCM'nin tutuklama emrini hangi ülkeler uygulayacak?
SON DAKİKA || Gerilim had safhada! Putin'den açık tehdit: Füze veren de hedef
Bir telefonla satıldı! Osman Hamdi Bey'in tablosu Paris'te rekor fiyata alıcı buldu
İran’da neden “başkentin Tahran'dan taşınması” gündemde? Pezeşkiyan: Zaman kaybediyoruz, başka seçeneğimiz yok!